Sancaktepe Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | Münazara Yarışması'nda Yarı Final
Münazara Yarışması'nda Yarı Final Münazara Yarışması'nda Yarı Final
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Bahçeşehir ve Güneşli Okyanus Koleji arasında yapılan münazara yarışmasında 1. olan Güneşli Kampüsü ile Avcılar ve Beylikdüzü Okyanus Koleji arasında yapılan münazara yarışmasında 1. olan Beylikdüzü kampüsü öğrencileri, finale çıkmaya hak kazandılar.

Okyanus Kolejleri Türkçe Zümresi tarafından, öğrencilerin fikirlerini doğru şekilde savunabilme ve ifade etmelerine katkı sağlamak, takım çalışması ile iş yapma becerilerini geliştirmek ve farklı görüşlerin oluşturduğu rekabet ortamı içinde dostluğu pekiştirmek amacıyla düzenlenen münazara yarışmasında yarı final heyecanı yaşandı.

17 Aralık 2013 Salı günü Beylikdüzü Okyanus Koleji Konferans Salonu'nda yapılan Münazara Turnuvası Avrupa Yarı Final Yarışması'na Bahçeşehir Okyanus Koleji ile Güneşli Okyanus Koleji Münazara Ekipleri katıldı.

Bahçeşehir Okyanus Koleji Münazara Ekibi'nin, “Teknoloji Yaşamı Kolaylaştırır" tezini, Güneşli Okyanus Koleji Münazara Ekibi'nin ise, “Teknoloji İnsanı Tembelleştirir" anti tezini savunduğu yarışmayı Güneşli Okyanus Koleji Münazara Ekibi kazandı.

Yarışmaya katılan ve izleyen öğrenciler; doğruları çok yönlü ve farklı bakış açılarıyla inceleme, belli bir amaçla bir araya gelebilme, ekip ruhunu benimseme, dilin zengin anlatım olanaklarının farkına varma, beden dilini kullanma ve yaşayarak öğrenme gibi kazanımlar elde ettiler.

Yarışmayı kazanan Güneşli Okyanus Koleji Münazara Ekibi öğrencileri; Cansu Serbest, Elif Sude Aşkın, Hüsnanur Selçuk, Elif Sude Akçay ve yedek üye Melek Özge Uykun, 20 Okyanus Yıldız Puanı ile ödüllendirildi.

Avcılar ve Beylikdüzü Kampüsleri arasında yapılan Avrupa yakası yari finaline ise Bahçeşehir Kampüsü ev sahipliği yaptı.

Beylikdüzü Okyanus Koleji öğrencileri "Teknoloji insan hayatını kolaylaştırır" tezini savunurken, Avcılar Kampüsü öğrencileri de "Teknoloji insan hayatını kolaylaştırır" tezini savundular.

Yarışmada 1.olan Beylikdüzü Okyanus Koleji öğrencileri, finale çıkmaya hak kazanırken, öğrencilere 20 Okyanus Puanı verildi.

24 Aralık 2013 Salı günü Beylikdüzü Okyanus Koleji Konferans Salonu'nda Sancaktepe Okyanus Koleji ile Güneşli Okyanus Koleji Münazara Ekiplerinin karşılaştığı yarışmayı ise ; Güneşli  Okyanus Koleji  Münazara Ekibi kazandı.

Güneşli Okyanus Koleji  Münazara Ekibi, “Para Her Kapıyı Açar” tezini, Sancaktepe Okyanus Koleji Münazara Ekibi ise, “Para Her Kapıyı Açamaz” anti tezini savundu.

Münazara yarışmasına katılan öğrenciler fikirleri çok yönlü ve farklı bakış açılarıyla irdeleme, yaratıcılıklarını ortaya çıkarma, ekip ruhunu benimseme, dilin zengin anlatım olanaklarından yararlanma ve beden dilini kullanma gibi kazanımlar elde ettiler.

Yarışmayı kazanan Güneşli Okyanus Koleji Münazara Ekibi öğrencileri; Cansu Serbet, Elif Sude Aşkın, Hüsnanur Selçuk, Elif Sude Akçay ve yedek üye Melek Özge Uykun, 20 Okyanus Yıldız Puanı ile ödüllendirildi.

 


Haber
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Editör
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Tarih
:
30 Aralık 2013, Pazartesi 10:49
Okunma
:
6.183 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları