Sancaktepe Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | "BİLİM HAFTASI’’ Etkinlikleri Gerçekleştirildi
"BİLİM HAFTASI’’ Etkinlikleri Gerçekleştirildi "BİLİM HAFTASI’’ Etkinlikleri Gerçekleştirildi
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Sancaktepe Okyanus Koleji Ortaokul kademesi Fen Bilimleri zümresi olarak 21 Mart Pazartesi günü okulumuzda fuaye alanında Fen Bilimleri öğretmenlerimiz Tuğçe ÇAKIR ve Sinem UNCU tarafından "BİLİM HAFTASI’’ etkinlikleri gerçekleştirildi.

Etkinliklere tüm ortaokul kademesindeki öğrenciler davet edildi. Yaparak yaşayarak öğrenme ve gözlem yapma imkanı göz önünde bulundurularak öğrenciler keyifli zaman geçirdiler. Öğrencilerin bilime karşı meraklarını uyandıracak videolar seçilerek sınıf ortamında izletildi. 6. ve 7.sınıflarla konferans salonunda gerçekleştirilen bilgi yarışması ile öğrencilerin heyecanlı ve eğlenceli vakit geçirmeleri sağlandı. Kazanan sınıflar tebrik edilerek başarılarının devamı dilendi.

Fuaye alanında sınıf seviyelerinin kazanımlarına uygun modeller seçilerek ‘’Bak Bakalım’’ köşesi ile öğrencilere bu modelleri inceleme fırsatı tanındı. 5.Sınıflardan seçilen öğrencilerimiz Ali Pusat TEKİN, Rümeysa Betül UĞURLU, Rüzgar YILDIRIM, Ada Erva ŞAHİN, 8. Sınıf öğrencilerimizden Asya KARAGÖZ, Eylül ÇİÇEK ve Ece ÖZKAN’ın tasarladığı bilim insanları maskelerini takarak bilim insanlarının hayatlarını ve yaptıkları çalışmaları hakkında bilgi verdiler. Tanıtılan bilim insanları; Aziz SANCAR, Behrem KURŞUNOĞLU, Canan DAĞDEVİREN, Bilge DEMİRKÖZ. Yaparak yaşayarak öğrenme etkinlikleri kapsamında ‘’Yap Bakalım, Ölç Bakalım ve Dene Bakalım’’ köşeleri hazırlanarak öğrencilerimizin yaptıkları deneylerle aktif öğrenmelerine imkan sağlandı.
Son olarak Fen Bilimleri öğretmenlerimizin gerçekleştirdiği deneyler ile eğlenceli ve coşkulu anlar yaşandı. Bu deneylere öğrencilerin de katılımı sağlandı.

Yapılan Deneyler;

  • 1-Yeşil Alevler

Etil alkol, borik asit malzemelerini karıştırmak için cam çubuk çözeltiye tetikleyici alevi verebilmek için çakmak.

  • 2-El Yakmayan Ateş

Su ve deterjan karışımı, elin yanmamasını sağlayan çakmak gazı ve ateş için çakmak. Etkinliğe katılan tüm öğrencilere teşekkür ederiz. Hayatta en hakiki mürşit ilimdir. İlim ve fennin yaşadığımız her dakikadaki safhalarının gelişimini anlamak ve ilerlemelerini takip etmek şarttır. (Mustafa Kemal Atatürk)


Haber
:
Kenan Çolak
Editör
:
Murat AKDEMİR
Fotoğraf
:
Tuğçe ÇAKIR
Tarih
:
23 Mart 2022, Çarşamba 14:27
Okunma
:
634 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları