Sancaktepe Okyanus Koleji, İlkokul | Haber | Sancaktepe Okyanus Almanca Dil Kulübün'de "St. Martinstag" Etkinliği
Sancaktepe Okyanus Almanca Dil Kulübün'de "St. Martinstag" Etkinliği Sancaktepe Okyanus Almanca Dil Kulübün'de "St. Martinstag" Etkinliği
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Sancaktepe Okyanus Koleji İlkokul ve Ortaokul Almanca Dil Kulübü öğrencileri Almanya’da her yıl 11 Kasım’da kutlanan St. Martinsfest gününü Kasım ayında kendi okullarında “Laterne” yaparak kutladılar.

Almanyada her yıl Kasım ayında anılan St.Martin'in hikâyesine göre; Martin dondurucu bir kış gecesinde güzel atının üzerinde askerleriyle eve dönerken şehir kapısında donmakta olan bir dilenciyle karşılaşır. Ne mantosu, ne çorapları, ne de ayakkabısı olan dilenci atlara doğru ellerini uzattığında, askerler yanından geçip gitmek isterken, dilenciye para vermek isteyen Martin durmaktadır. Yanında hiç parası olmayan Martin, sıcak mantosunu çıkarıp kılıcıyla ortadan ikiye keserek, bir yarısını dilenciye verir. O günden beri, her yıl Kasım ayında St. Martin anılarak, fakirlere bir umut ışığı götürmeyi simgeleyen fenerlerle (Laterne) yürüyüş yapılır ve yiyecek paylaşımında bulunulur.

Sancaktepe Okyanus Koleji öğrencileride Alman kültürünün bir parçası olan St.Martinsfest'i Almanca kulüp dersinde "Laterne" (el yapımı fener) yaparak tanıdılar ve şarkılar söyleyerekte oldukça eğlendiler.


Haber
:
Rabia GÜLHAN
Editör
:
Mehmet KAPAN
Fotoğraf
:
Rabia GÜLHAN
Tarih
:
16 Aralık 2014, Salı 09:29
Okunma
:
2.608 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları