Sancaktepe Okyanus Koleji, İlkokul | Haber | Sancaktepe Okyanus 4-A Sınıfı 'Ses'i İnceledi
Sancaktepe Okyanus 4-A Sınıfı 'Ses'i İnceledi Sancaktepe Okyanus 4-A Sınıfı 'Ses'i İnceledi
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Sancaktepe Okyanus Koleji 4-A Sınıfı öğrencileri 15-19 Mart 2015 tarihleri arasında fen ve teknoloji dersinde “Sesin Oluşumu” konusuyla ilgili; sesin oluşumunu ve sesin enerji kaynağı olduğunu okul laboratuvarında deney yaparak öğrendiler.

Öğrenciler laboruvarda ses ile ilgili yaptıkları deneyde; sesin oluşumu ile ilgili diyapozon ve balonla ses çıkararak, sesin oluşumunu ve seslerin titreşim yoluyla olduğunu gösterdiler. Daha sora diyapozonun demirlerini suya sokarak sesin bir titreşim olduğunu, sesin dalgalar halinde yayıldığını ve ses şiddetinin mesafe arttıkça azaldığını bu deneylerle görerek daha iyi öğrenmiş oldular. Ayrıca içi boş bir damacananın önüne konulan bir mumun, damacanaya vurulması sonucu oluşan sesle, mumun alevinin ters yöne eğrilmesiyle sesin aynı zamanda bir enerji olduğunu da gördüler.

Yaparak yaşayarak öğrenmenin en kalıcı öğrenme biçimi olduğunu bilen Sancaktepe Okyanus Koleji 4-A Sınıfı öğrencileri, okul laboratuvarında deneyler yaparak arkadaşlarına bunu sunmanın mutluluğu ve gururunu yaşamış oldular.


Haber
:
Nilay YILMAZ
Editör
:
Mehmet KAPAN
Fotoğraf
:
Nazım AYDOĞAN
Tarih
:
24 Mart 2015, Salı 12:53
Okunma
:
1.694 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları