Sancaktepe Okyanus Koleji, İlkokul | Haber | Sancaktepe Okyanus 2-D Sınıfından 'Toplum Hizmet Projesi'
Sancaktepe Okyanus 2-D Sınıfından 'Toplum Hizmet Projesi' Sancaktepe Okyanus 2-D Sınıfından 'Toplum Hizmet Projesi'
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Sancaktepe Okyanus Koleji 2-D Sınıfı öğrencileri daha önce Toplum Hizmet Projesi kapsamında yaptığı projelerine bir yenisini daha ekledi.

Sancaktepe Okyanus Koleji 2-D Sınıfı öğrencileri, okulun açıldığı ilk haftalarda daha önceden Batman İli Pınarhisar Köyü’nün, Pınarhisar Ortaokulu’na yapmış olduğu yardım kampanyasında oradaki 2. Sınıf öğrencileriyle arkadaş olmuşlardı ve bu arkadaşlığı ‘Mektup Arkadaşım’ konulu proje ile sürdürmüşlerdi. Oradaki arkadaşları ile iletişimde olan öğrencilr bunun yanı sıra kaybolmaya yüz tutmuş değerlerimizden biri olan mektuplaşmaya da dikkat çektiler.

Toplum Hizmet Projesi kapsamında iki çalışma yapan 2-D Sınıfı öğrencileri 2. çalışma olarak ‘Dişler Yerinde, İşler Yolunda’ konusu ile diş doktorları ile iletişime geçip dişlerin bakımı ile ilgili öğretmenleri ve arkadaşlarını bilgilendirdiler.

‘Dişler Yerinde, İşler Yolunda’

‘Dişler Yerinde, İşler yolunda’ projesinde, öğrencilere konunun önemi ile ilgili bilgilendirme yapıldıktan sonra, proje ile alakalı bazı fikirler verilip öğrencinin bunu geliştirmesi istenilmişti. Bu çalışmadaki birincil amaç her bir öğrencinin proje sonunda konu ile alakalı farkındalığının gelişmiş olmasıyla beraber, öğrencinin kişisel gelişimine katkı sağlamak. Süreç içinde konu ile ilgili uğraşında, farklı insanlarla (danışmandaki bayan, hemşireler, doktor) iletişim içinde olması, kendini ifade etmesi, sorun ve isteğini bu kişilere açıklayabilmesi öğrencinin kişisel gelişimine katkıda bulunması hedeflendi. Tüm bu değerler sonucu öğrenci topluma fayda sağlayan bir birey olarak farkındalığı gelişmiş bir şekilde proje çalışmasında hedef amacına ulaşacak. Her bir öğrenciye konu ile bilgilendirme yapıldıktan sonra, öğrenciler projeleri için çalışmaya başlayıp, yaptıkları çalışmaları aşama aşama resimlediler. 


Haber
:
Nilay YILMAZ
Editör
:
Mehmet KAPAN
Fotoğraf
:
Nilay YILMAZ
Tarih
:
22 Ocak 2015, Perşembe 11:59
Okunma
:
1.726 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları