Sancaktepe Okyanus Koleji, İlkokul | Haber | Okyanus İlkokul Velilerine Verilen Eğitim Seminerleri Tamamlandı
Okyanus İlkokul Velilerine Verilen Eğitim Seminerleri Tamamlandı Okyanus İlkokul Velilerine Verilen Eğitim Seminerleri Tamamlandı
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Okyanus Kolejleri İlkokul velilerine yönelik olarak üç farklı başlıklarda gerçekleştirilen seminerler tamamlandı.

Ocak-Haziran ayları arasında Okyanus Koleji’nin tüm kampüslerinde velilere yönelik,Okyanus Kolejleri Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimi'nin organizasyonu ile Uzman Psikologlar tarafından, "Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite", "Olumlu Davranış Kazandırma" ve "Çocuklarımıza Sorumluluk Kazandırma"  seminerleri verildi.

Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Semineri

Okyanus Kolejleri PDR Uzmanı Çağla Egel, Psikolog Merve Umay Candaş ve Hayal Çeçen'in verdiği Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite seminerlerinde velilere “Dikkati Sürdürme Becerileri”, “Hareketlilik ve Dikkat İlişkisi”, “Hiperaktivite Tanısı ve Tedavisi” ile ilgili bilgiler sunuldu. Veliler sunumlarda; günümüzde yaygın olan dikkat eksikliği ve hiperaktivite, tanı ve tedavi süreci, çocukları ile yapabilecekleri dikkat aktiviteleri ile ilgili bilgileri öğrendiler.

Olumlu Davranış Kazandırma Semineri

Okyanus Kolejleri'nin tüm kampüslerinde, Okyanus Kolejleri PDR Uzmanı Eda Nur Oğuz, Psikolog Hikmet Nida Güçlü ve Sibel Akkalay ilkokul velilerine, "Çocuklarımıza Olumlu Davranışlar Kazandırabilmek İçin Neler Yapmalıyız?”, “Olumlu İletişim Yöntemleri Nelerdir?”, “Olumsuz Davranışları Önlemek İçin Neler Yapabiliriz?”, “Olumlu Disiplin Yöntemleri Nelerdir?” konularını anlattılar. Alanında uzman psikologların gerçekleştirdiği sunumlarla velilere; çocuklarıyla sağlıklı iletişim kurabilmeleri, çocuklarının duygularını anlayabilmeleri ve olumlu davranış kazandırabilmeleri adına faydalı bilgiler sunulmuş oldu.

Çocuklarımıza Sorumluluk Kazandırma Semineri

Okyanus Kolejleri İlkokul velilerine verilen seminerler dizisinin bir başka başlığı ise "Çocuklarımıza Sorumluluk Kazandırma" semineriydi.  Okyanus Kolejleri PDR Uzmanı Mehtap Yılmaz Çakır, Uzman Psikolog Betül Aydınlık ve Psikolog Melis Selçuk'un sunumları ile gerçekleşen seminerlerde velilere, “Sorumluluk Kazandırma Süreci”, “Çocukların Gelişim Süreçleri”, “Aileye Düşen Görevler”, “Anne-Baba İşbirliği”, “Ödev Sorumluluğu” konuları anlatıldı.

Sorumluluğun, gelişim basamağı ve becerileri ile paralel olarak öncelikle anne-babadan daha sonra sosyal çevresinden öğrenilen ve geliştirilen bir beceri olduğuna dikkat çekildi.  Çocuklar en iyi model alma yöntemiyle öğrendiklerinden ebeveynin sorumlulukları ile ilgili iyi model olmasının önemi vurgulandı. Seminer sonunda velilerin katılımı ile örnekler üzerinden karşılaşılan durumlarda nasıl davranılması gerektiği ile ilgili yönlendirmelerde bulunuldu.


Haber
:
Mehmet KAPAN
Editör
:
Mehmet KAPAN
Tarih
:
03 Haziran 2015, Çarşamba 11:57
Okunma
:
7.201 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları