Mimaroba Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | Mimaroba Okyanus Ortaokulu 'Bilişim Haftası' Etkinliğinde
Mimaroba Okyanus Ortaokulu 'Bilişim Haftası' Etkinliğinde Mimaroba Okyanus Ortaokulu 'Bilişim Haftası' Etkinliğinde
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Mimaroba Okyanus Ortaokulu "Bilişim Haftası" Kapsamında Türkiye'de Gerçekleşmiş En Büyük Teknoloji Sergisi Olan Dijital Devrim Sergisini Gezdi.

Bilişim Teknolojileri ve Yazılım öğretmeni Serap ERDEM eşliğinde, Ortaokul 5. sınıf öğrencilerimiz için Digital Revolution - Dijital Devrim Sergisine gezi düzenlendi.

İngiltere tarihinin en ihtişamlı sanat ve teknoloji sergisi olarak lanse edilen Digital Revolution, dijital kültürün dünü, bugünü ve yarınına tek bir pencereden bakabilmenizi sağlayan özel bir gezi alanıydı.

Öğrencilerimiz teknolojinin ilk yıllarında üretilen Dijital yaratıcılık sanatının farklı alt başlıkları,  tasarım, sinema filmleri, video, müzik ve video oyunları gibi alanlardaki çığır açıcı durumu ve teknolojinin değişim hızını, gezdikleri alanlarda birebir hissederek ve görerek öğrendiler.

Christopher Nolan''ın Inception''ı ve Alfonso Cuarón''un Gravity''sindeki özel efekt tekniklerini, uygulamalı olarak tecrübe etme fırsatı buldular.

Pac-Man ve Space Invaders gibi video oyun tarihine damgasını vurmuş retro oyunları oynamanın yanı sıra, 3 boyutlu laser ışıkları, giyilebilir teknoloji ve dev robotlarla teknoloji dünyasının bugünü ve yarını birebir uygulayarak gördüler.

Görsel ve işitsel bütünlüğün önderliğinde, dijital sanatın geldiği son noktaya bizzat tanıklık eden öğrencilerimiz,  2 saatlik gezinin ardından bu dev teknolojiyi yaşayarak öğrenme imkânı buldular.

 

Haber
:
Canan Aksoy
Editör
:
Kuzey Kayahan SARAN
Fotoğraf
:
Serap Erdem
Tarih
:
06 Mayıs 2016, Cuma 11:34
Okunma
:
1.594 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları