Mimaroba Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | Mimaroba Okyanus Kolejinde “Cumhuriyet” Coşkusu Yaşandı
Mimaroba Okyanus Kolejinde “Cumhuriyet” Coşkusu Yaşandı Mimaroba Okyanus Kolejinde “Cumhuriyet” Coşkusu Yaşandı
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Mimaroba Okyanus Koleji ortaokul ve lise kademesinin ortak hazırladığı törenle Cumhuriyet Bayramını kutladı.

Cumhuriyet'in ilanının 93. yıldönümü nedeniyle Mimaroba Okyanus Koleji ortaokul ve lise öğrencilerinin görev aldığı ortak bir tören hazırlandı. Törene ilkokul kademesi de izleyici olarak katılarak bu coşkuya ortak oldu.

Tören bir dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Okul müdürümüz Sayın Sevil KILIÇ günün anlam ve önemini belirten konuşmasını gerçekleştirdikten sonra ortaokul kademesinden Naz AYDIR ve Melis ÖZER "Ben Mustafa Kemal'im" adlı şiiri okurken, Elif Sare SAKAL "Sen Cumhuriyet" adlı şiire can verdi. Bilişim ve Teknoloji öğretmeni Serap ERDEM'in hazırladığı videolar Cumhuriyet'in önemini gözler önüne serdi. Ardından yine ortaokul kademesi öğrencilerinden oluşan koro Müzik Öğretmeni Pınar Seda GÜNDAY eşliğinde şarkılarını seslendirdi. 

Törenin sonunda lise öğrencileri, Türk Dili ve Edebiyatı Harun EYTEMİŞ ve Almanca Öğretmeni Esra OĞULTÜRK ile birlikte çalışıp hazırlamış oldukları "Cumhuriyet Oratoryosu"nu sahneye koydular. Oratoryonun ardından salon 10. Yıl Marşı ile inlerken, salonda bulunan öğrenci ve veliler ellerinde bulunan bayraklarla her yeri kırmızı-beyaza çevirdi.

Törende emeği geçen ve "Cumhuriyet" coşkusunu bizlere yaşatan tüm öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkürü bir borç biliriz.


Haber
:
Sevil Kılıç
Editör
:
Fırat TUMBUL
Fotoğraf
:
Faruk Yavaş
Tarih
:
01 Kasım 2016, Salı 13:58
Okunma
:
3.013 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları