Mimaroba Okyanus Koleji, İlkokul | Haber | Rehberlik Birimi Öğrencilerimize 'Beden Mahremiyeti' Semineri Verdi
Rehberlik Birimi Öğrencilerimize 'Beden Mahremiyeti' Semineri Verdi Rehberlik Birimi Öğrencilerimize 'Beden Mahremiyeti' Semineri Verdi
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Mimaroba Okyanus Koleji İlkokul Psikoloğu Elçin Çetinkaya Öğrencilerine 26.04.2016 Salı Günü Konferans Salonunda "Beden Mahremiyeti" Semineri Verdi.

Günümüzde artan çocuk istismarı haberleri doğrultusunda, çocuklarımızı korumak amacıyla önleyici rehberlik kapsamında mahremiyet eğitimi ile ilgili sunumlar ve video gösterimi yaptı.

Beden mahremiyeti, iyi ve kötü dokunuşlar nelerdir ve neler yapılması gerektiği ile ilgili bilgiler yer aldı. “Bedenim Bana Aittir” videosu seyrettirildi. Ardından “Beden Özel Alan Tanımlaması” yapıldı, iyi dokunuşlar ve kötü dokunuşlar nelerdir, kötü dokunuş ile karşılaştıklarında neler yapılması gerekir, iyi dokunuş ve kötü dokunuş nasıl ayırt edilir gibi bilgiler verildi.

“Kim Olursa Olsun Sana Kötü Bir Şekilde Dokunmaya Hakkı Yoktur, Tıpkı Senin Kimseye Kötü Bir Şekilde Dokunmaya Hakkın Olmadığı Gibi!” sözü vurgulandı. Seminer içerisinde öğrencilerin soruları ile karşılaşılacak durumlarda nasıl davranılması gerektiği ile ilgili yönlendirmelerde bulunuldu.

 


Haber
:
Süleyman Babayakalı
Editör
:
Kuzey Kayahan SARAN
Fotoğraf
:
Elçin Çetinkaya
Tarih
:
02 Mayıs 2016, Pazartesi 09:50
Okunma
:
1.610 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları