Mimaroba Okyanus Koleji, İlkokul | Haber | 3-A Sınıfı Okuma Çemberi Atölyesinde
3-A Sınıfı Okuma Çemberi Atölyesinde 3-A Sınıfı Okuma Çemberi Atölyesinde
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Mimarsinan Okyanus Koleji 3-A Sınıfı öğrencileri okuma alışkanlıklarını geliştirmek ve daha verimli hale getirmek için "Okuma Çemberi" atölye çalışmaları yapıyor.

Mimarsinan Okyanus Koleji 3-A sınıfı öğrencileri 11 Aralık 2015 Cuma günü Türkçe dersi kapsamında “Okuma Çemberi” çalışması yaptılar.

Öğrenciler Okuma Çemberi çalışmaları kapsamında üçer ve dörder kişilik gruplara ayrıldı. Gruplar isimlerini “Arkadaşlık, Sevgi, Hoşgörü, Saygı, Güven ve İyilik” değerlerimizden aldı. Her grubun lideri seçildi.

Okuma Çemberi çalışmaları kapsamında öğrenciler sanatçı, sorgulayıcı, bölüm uzmanı, bağ kurucu, karakter ustası, sözcük avcısı gibi çeşitli görevler aldı. Sanatçı görevindeki öğrenci okuduğu kitabın en çok ilgi çeken yerlerini, en etkileyici yerlerini seçerek resim, karikatür, şiir vb şekilde ifade ediyor. Sözcük Avcısı görevini alan öğrenci anlamını bilmediği kelimeleri seçerek anlamlarını arkadaşları ile paylaşıp onlara kolaylık sağlıyor. Bölüm Uzmanı görevindeki öğrenci en önemli en ilginç en dikkat çekici bölümleri seçip arkadaşlarına okuyarak onları yönlendirebiliyor. Sorgulayıcı görevindeki öğrenci konu ile ilgili sorular hazırlayarak dikkat çekici noktalar üzerinde duruyor. Bağ kurucu hikâyeler ile günlük yaşam arasında ilişki kuruyor. Karakter ustası kitapta geçen karakterleri analiz ediyor, ana ve yardımcı karakterlerin özelliklerini betimliyor.

Öğrenciler okuma çemberi çalışmaları ile yaratıcılıklarını geliştirerek, bakış açılarını zenginleştiriyorlar. Özgüven gelişimine de katkı sağlayan okuma çemberi çalışması öğrencilerin kitap okuma alışkanlıklarını arttırıyor.

 


Haber
:
Süleyman Babayakalı
Editör
:
Onca UĞURLU
Fotoğraf
:
Nagehan Işıklı
Tarih
:
15 Aralık 2015, Salı 23:55
Okunma
:
2.569 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları