Mimaroba Okyanus Koleji, Anadolu Lisesi | Haber | Okyanus Kolejinde Okul Öğrenci Meclisi ve Okul Meclis Başkanlığı Seçimleri Tamamlandı
Okyanus Kolejinde Okul Öğrenci Meclisi ve Okul Meclis Başkanlığı Seçimleri Tamamlandı Okyanus Kolejinde Okul Öğrenci Meclisi ve Okul Meclis Başkanlığı Seçimleri Tamamlandı
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Mimaroba Okyanus Kolejinde Okul Öğrenci Meclisi ve Okul Meclis Başkanlığı Seçimlerinde Büyük Rekabet Yaşandı

Demokrasi Eğitimi Projesi kapsamında yürütülen bu çalışmanın amaçları; öğrencilere demokrasi kültürünü kazandırmak, bireysel hak ve sorumluluklarını öğretmek, toplumsal ve insani değerlerini fark etmelerini sağlamak, ortak hukuk kurallarının gerekliliğini kabul etmek, toplumsal gelişmelere duyarlı olmayı, barış içerisinde çözüm üretme, farklı kültürleri tanıma ve onlara hoşgörü ile yaklaşmaktır.

21. yüzyılın yetkinliklerini öğrencilerine kazandırmayı amaçlayan Okyanus Koleji, Demokrasi Eğitimi Projesini öğrencilerinin bireysel gelişimi için fırsat olarak görmektedir. Öğretim yılı boyunca aktif olan Öğrenci Meclisi çalışmalarında öğrenciler; iletişim, iş birliği, ekip çalışması, organizasyon, sunum, liderlik, sosyal girişimcilik, planlama, topluma fayda sağlama, gönüllülük gibi yaşantılarını ve kariyerlerini zenginleştirecek deneyimler kazanmaktadır.

Seçim sürecinin tamamı Okul Müdürü Sevil Kılıç ve Okul Rehber Öğretmeni Yonca Yaprak yardımı ile yine öğrencilerimizden oluşan Seçim Kurulu ve Sandık Kurulları tarafından yürütüldü. Geçtiğimiz hafta her bir sınıf, öğrenci meclisinde kendilerini temsil edecek sınıf temsilcilerini seçti. Bu temsilcilerle oluşan meclise başkanın seçilmesi için öğrenciler sandık başına giderek, gizlilik esasında oylarını kullandılar. 

Seçim kurulunda görev alan öğrencilerimiz; Yüksel Engin, Hazal Çiftçi ve Cemre Kirazlı'dır.

Okulumuzun Öğrenci Meclis Başkanlığına aday öğrencileri ise; Veysel Çavuş, Damla Halhallı, Ufuk Gökbel, Gökhan Usta ve Orhan Can Ertan'dır.

Açık yapılan oy sayımı sırasında oy çokluğu ile 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Okul Meclis Başkanı Veysel Çavuş olmuştur.


Haber
:
Sevil Kılıç
Editör
:
Fırat TUMBUL
Fotoğraf
:
Yonca Yaprak
Tarih
:
04 Ekim 2016, Salı 17:01
Okunma
:
1.432 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları