Mimaroba Okyanus Koleji, Anadolu Lisesi | Haber | Mimaroba Okyanus Lise Öğrencilerinin "Üniversiteleri Tanıyalım" Etkinlikleri Devam Ediyor
Mimaroba Okyanus Lise Öğrencilerinin "Üniversiteleri Tanıyalım" Etkinlikleri Devam Ediyor Mimaroba Okyanus Lise Öğrencilerinin "Üniversiteleri Tanıyalım" Etkinlikleri Devam Ediyor
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Lise 11. ve 12. Sınıf Öğrencileri Rehber Öğretmenleri Yonca Yaprak Eşliğinde Bahçeşehir Üniversitesinde

21 Ekim Cuma günü gerçekleştirilen etkinlikte lise 11. ve 12. sınıf öğrencileri Bahçeşehir Üniversitesi'ni ziyaret etti. Etkinlik başlamadan önce öğrenciler kampüsün teras bölümünde serbest zaman geçirdiler ve kampüsü tanıma fırsatı elde ettiler.

Daha sonra üniversitenin konferans salonuna alınan öğrenciler Bahçeşehir Üniversitesi Rektör Danışmanı Turgay Polat'ın "Geleceğin İnsanı Olmak" isimli seminerini dinlediler. Geleceğin mesleklerine, çağımızda girişimcilik ve inovasyonun önemine nokta atışı yapan Turgay Polat, lise ve üniversite sürecinin yalnıca ders çalışılarak geçirilmemesi gerektiğini, bireyin kişisel gelişimi ve kariyer planlaması için de emek harcanması gereken bir süreç olduğunu sözlerine ekledi. Öğrencilerden gelen soruların cevaplandırılması ile seminer sona erdi.

Seminerin ardından üniversitenin bünyesinde var olan bölümler ile ilgili bilgi almaları için öğrenciler hazrılanmış olan standlara yönlendirildiler. Birçok bölümün ve üniversite hocalarının bulunduğu standlarda bolca vakit geçiren lise öğrencileri tercih etmek etmek istedikleri bölümler ile ilgili akıllarındaki sorulara yanıtlar aradı.

Kişisel rehberlik, grup rehberliği, mesleki rehberlik yanında kariyer rehberliğini de kendine misyon edinen Okyanus Koleji Rehberlik Bölümü sayesinde lise öğrencileri üniversite tercih dönemine gelmeden önce birçok devlet ve vakıf üniversitesini ziyaret etmektedir. Yaparak-yaşayarak öğrenmenin en güzel etkinliklerinden biri olan bu ziyaretler, Kariyer Kulüpleri etkinlikleri sayesinde de pekişmektedir. Böylece öğrenciler deneyimleyerek kendileri için en doğru bölümü tercih etme konusunda da bir adım öne geçmektedirler.


Haber
:
Sevil Kılıç
Editör
:
Fırat TUMBUL
Fotoğraf
:
Yonca Yaprak
Tarih
:
22 Ekim 2016, Cumartesi 23:29
Okunma
:
1.650 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları