Mimaroba Okyanus Koleji, Anadolu Lisesi | Haber | Mimaroba Okyanus Koleji Öğrencileri 'Karanlıkta Diyalog' Etkinliğinde
Mimaroba Okyanus Koleji Öğrencileri 'Karanlıkta Diyalog' Etkinliğinde Mimaroba Okyanus Koleji Öğrencileri 'Karanlıkta Diyalog' Etkinliğinde
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Mimaroba Okyanus Koleji Lise kademesi Öğrenci Meclisi Tarafından Düzenlenen Karanlıkta Diyalog Etkinliği Öğrencilerden Tam Not Aldı.

Mimarsinan Okyanus Koleji Öğrenci Meclisi'nin sosyal sorumluluk projeleri kapsamında ele aldığı etkinlik öğrencileri derinden etkiledi.

Rehber Öğretmen Yonca Yaprak’ın organize ettiği etkinlikte, öğrenciler tamamen karanlık bir dolambaç içine inşa edilmiş platformda, görme engelli rehber eşliğinde Üsküdar'dan vapura bindi, Beyoğlu'nda tramvayla keşfe çıktı, spor yaptı ve kafede oturup sohbet etti. Görme engelli bir bireyin tüm yaşamını yaklaşık 90 dakika içinde anlamaya çalışan öğrenciler yalnızca ses, koku ve hislerle de görmenin mümkün olabildiğinin farkına vardılar.

"Gelin, İstanbul'u görmenin ötesinde görün!" sloganı ile yola çıkan Karanlıkta Diyalog etkinliği, İstanbul'u görme engelli rehberlerin eşliğinde yalnızca ses, doku, koku ve sıcaklıklarıyla ziyaretçilere keşfetme imkânı tanımaktadır.


Haber
:
Sevil Kılıç
Editör
:
Onca UĞURLU
Fotoğraf
:
Yonca Yaprak
Tarih
:
18 Aralık 2015, Cuma 09:59
Okunma
:
1.597 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları