Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Orhan Özbey, Okyanus Kolejleri’nin Yetenek Merkezli Eğitim Sistemi'ni SKY360'ta Anlattı
Orhan Özbey, Okyanus Kolejleri’nin Yetenek Merkezli Eğitim Sistemi'ni SKY360'ta Anlattı
  • Paylaş
Okyanus Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Okyanus Kolejleri kurucusu Orhan Özbey, Sky360’da yayınlanan “Başarıya Doğru”da Sait Gürsoy’a Okyanus Kolejleri’nin Yetenek Merkezli Eğitim Sistemi’ni anlattı.

Kurucumuz Orhan Özbey, 31 Mayıs 2014 Cumartesi günü saat 14.10’da Sky360’da Sait Gürsoy’un “Başarıya Doğru” programına konuk oldu. Özbey; TEOG, Okyanus Kolejleri’nin Yetenek Merkezli Eğitim Sistemi, Akademik ve Mesleki Yetenek Dersleri, okul seçiminde dikkat edilmesi gereken konular hakkında bilgi verdi.

 

TEOG İsabetli Bir Sınav Sistemi Oldu”

Sait Gürsoy’un "Eğitim bilgisine son derece inandığım bir insan" diyerek takdim ettiği Orhan Özbey’e ilk sorusu TEOG ile ilgiliydi. 

"TEOG hakkındaki görüşleriniz nedir?" sorusuna Orhan Özbey, “Merkezi bir sistem olması objektif bir değerlendirme olduğunu gösterdi ve öğretmenlerin artık kendilerinin sınandığının farkına varmaya başlamaları yönünden önemli ve faydalı bir uygulama” diyerek karşılık verdi. Özbey, "Başta belirsiz bir konuydu ama uygulandıktan sonra faydalarını görmeye başladık, TEOG isabetli bir sınav sistemi oldu, faydalı olduğunu düşünüyorum" dedi.

 

“Eğitimde Reform Yapmak Lazım: Öğrencileri İlgi, Yetenek ve Kişilik Özelliklerine Uygun Olarak Üniversiteye Yerleştirelim"

Gürsoy’un "Öğrencilerin gerçek ilgi ve isteklerini ortaya çıkaran üniversite sınav sistemi nasıl olmalıdır?" sorusunu; bilgiye dayalı üniversiteye öğrenci yerleştirildiği sürece dershanelere olan ihtiyacın ortadan kalkmayacağını belirterek cevaplayan Orhan Özbey, öğrencilerin bilgiye dayalı değil; ilgi, yetenek ve kişilik özelliklerine uygun olarak üniversiteye yerleştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Bununla ilgili olarak Amerika’da yapılan testlerden bahseden Orhan Özbey, üniversiteye girecek öğrencilere uygulanacak bilimsel bazı testlerle "Öğrencilerin neye ilgisi var, ilgili olduğu konuda yetenekleri var mı, yetenekli olduğu konuda kişilik özellikleri uygun mu?" gibi sorulara cevap bulanabileceğini ve bu testlerin okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisede tekrarlanarak öğrenciye uygun mesleki tercih önerisinin verilebileceğini belirtti.

Özbey, “Üniversiteler bilgiye değil, yeteneğe dayalı öğrenci almalı. Üniversite öğrenciyi seçmeli, öğrenci seçmemeli. Öğrencinin ilgi, yetenek ve kişilik özellikleri merkezi olarak bir yerde bulunmalı ve üniversiteler kendileri için uygun öğrencileri buradan seçmeliler. Bir öğrenciye birden fazla üniversite talip olursa, o zaman öğrenci seçim yapmalıdır” dedi.

“Okyanus Kolejler Olarak Amacımız İnsan Kaynağı İsrafını Önlemek”

Orhan Özbey, Okyanus Kolejleri’nin amacının insan kaynağı israfını önlemek olduğunu belirterek, “Bir insan yeteneğine ve ilgisine göre bir meslekte çalışmıyorsa başarılı olması mümkün değildir, çünkü mutsuz olur. Okyanus Kolejleri; öğrencilerinin ilgi, yetenek ve kişilik özelliklerine göre doğru mesleği seçmeleri için eğitim verir” diye konuştu.

“Yeni Sistemle İlgi ve Yetenek Kulüp Dersleriyle Beraber, Mesleki ve Akademik Yetenek Dersleri de Olacak”

Eğitim sektöründe 10 yıllık tecrübesiyle hizmet veren Okyanus Kolejleri’nin "Öğrenmeyi Öğretme" konseptli Yetenek Merkezli Eğitim Sistemi’ne sahip olduğunu belirten Orhan Özbey, öğrencinin yetenek seçiminin daha anaokulunda ilgi ve yetenek odalarını seçmesi ile başladığını ifade etti.

İlkokulda, ortaokulda ve lisede öğrencilerin seçtikleri kulüplerde haftada  2 saat olmak üzere her hafta İlgi ve Yetenek Kulüpleri’nde ders görüldüğünü de belirten Orhan Özbey, yeni eğitim sistemiyle birlikte Okyanus Kolejleri’nde haftada 2 saat olmak üzere her hafta Mesleki ve Akademik Yetenek Dersleri olacağını vurguladı.

 “Öğrenci Okula Sadece Bilgi Edinmek İçin Gitmez”

Sait Gürsoy’un "Anne babalar özel okul seçerken nelere dikkat etmeli?" sorusunu; çok iyi araştırmaları gerektiğini vurgulayarak cevaplayan Özbey, öğrencilerin okula sadece bilgi edinmek için gitmediğini ifade ederek, “Eğer öğrenciyi motive edemiyorsanız, binanızın güzelliği, verdiğiniz eğitim, öğretmen çok da önemli değildir. Öğrenci okula sadece bilgi edinmek için gitmez, çevre edinmek, oynamak, kendisini göstermek için de gider. Bir okul bilgi dışında da çok şey sunmalı. Kulüpler, farklılaştırılmış eğitim gibi. Her gün çocuklar 8 saat sırada oturuyorlar, bir okul onları ders dışında başka şeylerle de motive etmelidir” dedi.  

Müfredatın çok yoğun ve gereksiz olduğunu belirten Özbey, “Müfredatın yarısını serbest bıraksınlar. Özel okulların başarılı olması için müfredatın daraltılması lazım, serbestlik verilmesi lazım, o zaman özel okullar Milli Eğitim’e hakikaten katkılar sağlayacaktır” diye konuştu.


Haber
:
Onca UĞURLU
Editör
:
Onca UĞURLU
Tarih
:
03 Haziran 2014, Salı 16:15
Okunma
:
4.288 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :
Ali GÜNDOĞDU / 04 Haziran 2014, Çarşamba 11:10
Yeteneğe göre meslek, katma değer anlamında ülkeye yapılmış en büyük finansal destektir. Okyanus Koleji bu anlamda hem milli eğitime hem özel sektöre öncülük ediyor olacak.
Sümeyra Gökpınar / 14 Ocak 2015, Çarşamba 00:41
Orhan Özbey'in Eğitim Sistemine Getirdiği Yeniliklerin Devlet Okullarında da uygulanması dileğiyle.Selamlar...
FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları