Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Okyanus Kolejleri Fen Lisesi Öğrencilerimizin Üniversite Kariyer Staj Programı Gerçekleşti
Okyanus Kolejleri Fen Lisesi Öğrencilerimizin Üniversite Kariyer Staj Programı Gerçekleşti
  • Paylaş
Okyanus kolejleri tarafından eğitimde bir ilk daha gerçekleştirildi. Fen lisesi öğrencilerimiz MEB tarafından belirlenen ara tatil dönemlerinde farklı üniversitelerin mühendislik ve tıp bölümlerinde stajyer öğrenci olarak eğitim alacaklar.

Yetenek merkezli öğretim modelini benimseyen ve bilimsel çalışmalara verdiği önemle her zaman bir adım önde olan Okyanus Kolejleri, fen lisesi öğrencileri için uzun yıllardır akademisyenler tarafından okul ortamında verilen dersleriyle fark yaratıyordu. Bu eğitim modelini bir adım daha ileriye taşıyan okulumuz, öğrencilerimizin gelecekteki meslek seçimlerini en doğru şekilde belirlemeleri amacıyla fen lisesi eğitim programına “Üniversite Kariyer Staj Programı” eklendi.

Okyanus Koleji Bilimsel Araştırma ve Geliştirme Merkezi BARGEM’in proje koordinatörü Dr. Duygu Yavuz, programın amacını şöyle açıkladı. “Bildiğiniz gibi MEB tarafından belirlenen ara tatillerin, tatil olarak değerlendirilmemesi gerekiyor. Bu dönemlerde eğitim sektöründen beklenen öğrencilerin bilim, kültür, sanat, spor veya sosyal alanlarda faaliyetlerde bulunmalarını sağlamak. Bizler bu amaç doğrultusunda planlamalarımızı yaptık ve üniversite işbirliklerimizi artırarak öğrencilerimizin meslek seçimlerini en doğru şekilde belirlemelerini sağlayacak bir program geliştirdik.

Fen lisesi öğrencilerimiz için belirlediğiniz özel program kısaca şöyle; Öğrencilerimiz, 9. sınıfta müfredat derslerinin yanısıra akademisyenler ve iş hayatındaki girişimcilerden 21.yy Becerileri dersleri alıyorlar. Bu dersler kapsamında Bilimsel Okuryazarlık, Problem çözme Teknikleri, Girişimcilik ve Sunum Teknikleri gibi derslerimiz yer almakta. 10. Sınıfa geldiklerinde, Fen lisesi öğrencilerimiz 2 ara tatil döneminde üniversite ortamında bir hafta boyunca akademisyenlerden ders alıyor. 1. Ara tatilde MÜHENDİSLİK STAJ PROGRAMI, 2. Ara tatilde TIP STAJ PROGRAMI'na katılan öğrencilerimiz üniversite ortamında geçirdikleri haftalar sonunda bölümleri yakından tanıyor ve hangi üniversitede hangi bölümde okumak istediğine çok daha doğru bir şekilde karar verebiliyor. Eğitimimiz fen lisesi öğrencilerimiz 11. sınıfa geldiklerinde de devam ediyor. Öğrencilerimiz aldıkları staj programı sonrası hangi bölüme daha fazla ilgi duyduğunu belirlemiş oluyor. Örneğin 11 fen lisesi öğrencilerimizin bir kısmı Tıp alanına daha fazla ilgi duyduğunu belirttiğinde 11. sınıftaki tüm ara tatillerini daha detaylı bir Tıp Staj Programı ile sürdürüyor. Lise hayatı boyunca ileri de doktor olmak istiyorum diyen ve bu şekilde sınavlara hazırlanan bir öğrenci Tıp Staj programı sonrası bu mesleğin kendisine uygun olup olmadığına net bir şekilde karar verebiliyor.

Üniversite staj programı sonrası öğrencilerimiz Üniversite Staj Sertifikası almaya hak kazanıyorlar.

Programımızı ilk kez 2019 yılında gerçekleştirdik ancak pandemi yüzünden bir yıl ara verdik. Bu ara tatilde 15-19 Kasım 2021 tarihlerinde İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Mühendislik Fakültesi ile yeniden başlattığımız programımızın ikinci kısmı 11-15 Nisan 2022 tarihlerinde İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde gerçekleşecek Tıp Staj Programı ile devam edecek.

Mühendislik Staj Programının Detayları

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Sürekli Eğitim Merkezi (SEM) ile organize edilen program 15-19 Kasım 2021 tarihlerinde 10 sınıf fen lisesi öğrencilerimizin Çevre, Endüstri, Bilgisayar, İnşaat, Elektrik Elektronik, Kimya, Deniz Ulaştırma/İşletme ve Makine Mühendisliği bölümlerinden aldıkları temel mühendislik eğitimleri ile gerçekleşmiştir. Öğrenciler bu bölümlerden hem teorik hem pratik eğitimler almışlardır. Staj programı üniversitenin Teknokent’inde yer alan çalışmaların, firmaların ve girişimcilerin tanıtılması ile son bulmuştur.

Öğrencilerimize sertifikaları İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Rektör Yardımcısı ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Bilgin tarafından verilmiştir.

 

Basında Biz

https://www.dha.com.tr/egitim/fen-lisesi-ogrencileri-universite-kariyer-staj-programini-tamamladi/haber-1861632


Haber
:
Duygu YAVUZ
Editör
:
Murat AKDEMİR
Fotoğraf
:
Murat AKDEMİR
Tarih
:
20 Kasım 2021, Cumartesi 13:38
Okunma
:
1.298 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları