Kemerburgaz Okyanus Koleji, Üstün Zekâlılar İlkokulu | Haber | Yetenek Gelişim Akademisi'nde II. Dönem Başladı
Yetenek Gelişim Akademisi'nde II. Dönem Başladı Yetenek Gelişim Akademisi'nde II. Dönem Başladı
  • Paylaş
Yetenek Gelişim Akademisi, yeni dersler ve yeni kayıtlar ile kaldığı yerden devam ediyor...

Öğrencilerimiz ikinci dönemin yeni dersleri ile eğlenmeye ve aynı zamanda öğrenmeye devam ediyor. Sıra dışı canlılar dersinde ilginç canlılara şaşıran, destination ve imagination dersleri ile dramaya yaratıcılıklarınıda katan öğrencilerimiz keyifli bir hafta sonu geçirdi.

İkinci dönemin yeni dersleri;

SIRA DIŞI CANLILAR

* Bir portakal ağacı yüz yıldan fazla süre meyve verebilir. 1421 yılında Fransa’ya getirilmiş olan bir portakal ağacı tam 473 yıl boyunca meyve vermeye devam etmiştir.

* Sekoya Ağacı'nın kabuğu alev geçirmezdir. Sekoya ormanlarında çıkan yangınlar ağaçların içinde olup biter.

* Uçan balıklar su üzerinde 59 km hıza ulaşabilirler ve 199 metre yol kat edebilirler.

* Kunduzların dişlerinin uzaması hiçbir zaman durmaz. Dişlerinin uzunluklarını dengede tutmak için ağaçların dallarında ve gövdelerinde onları törpülerler.

Canlılar dünyasına derin bir yolculuk yapacakları bu derste öğrencilerimiz, her derste sıra dışı bilgiler edinmiş olacaklar. Bu bilgileri yaratıcılıklarını kullanarak özgün ürünler ortaya koyacaklar.

STRATEJİ BİLİMİ

Zekâ ve akıl oyunlarının bir başka bölümü olan strateji oyunları ile yürütülecek olan ders ile öğrencilere plan yapma, sonraki adımları hesaplama, tahmin etme, karar verme gibi becerilerini geliştirme olanağı sağlar.

SUNUM VE MÜNAZARA

Günlük hayatta yaşadığımız olaylar karşısında kendimizi ifade edemediğimizi hissettiğimiz anlar oluyor. bu süreçte kazanacağımız beceriler, empati kurabilmeyi, sahip olduğumuz fikirleri doğru şekilde aktarabilmeyi ve topluluk karşısında özgüvenli davranabilmeyi sağlayacaktır.

DESTINATION IMAGINATION

Problem çözme görevlerini tamamlamak için çalışan takımlar; yöneticilik, işbirliği, sorun giderme ve yaratıcılık, eleştirel düşünce gibi önemli hayat becerilerini öğretmeyi amaçlamaktadır. DestinationImagination programı bir yandan STEM (bilim, teknoloji, mühendislik, matematik), sanat ve hizmet vererek öğrenmeyi de içine katarken, öğrencilerden oluşan takımları eğlenmeye, risk almaya, odaklanmaya ve problemleri şekillendirmeye teşvik etmektedir.
Bu dersin öğrenciye katkıları;
1. Öğrenciler farklı düşüncelere saygı duymayı deneyimler.
Destination Imagination dersi ile öğrencilerimiz, sabırlı ve esnek davranarak çevresindeki farklı fikirlere saygı duyar.
2. Problem çözme sürecini öğrenmelerini sağlar.
Birbirinden farklı fikirleri ortak paydada birleştirmeyi öğrenen öğrencilerimiz, bu ders ile problem çözme becerilerini geliştirecekler.

EĞLENCELİ MATEMATİK

Matematik eğitiminde, öğrencilere çok boyutlu düşünebilme, yaratıcı çözümler üretebilme ve eleştirel düşünebilme becerisi kazandırmak amaçlanır. Farklı yöntem ve tekniklerle işlenen ders sayesinde öğrencilerin matematik dersine olan bakış açıları değişecek eğlenceli bir hal alacaktır.


Haber
:
Cansu Yıldız
Editör
:
Fırat TUMBUL
Fotoğraf
:
Yunus Çiçek
Tarih
:
14 Şubat 2017, Salı 11:37
Okunma
:
1.001 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları