Kemerburgaz Okyanus Koleji, Üstün Zekâlılar İlkokulu | Haber | Yetenek Gelişim Akademisi'nde Go Dersleri
Yetenek Gelişim Akademisi'nde Go Dersleri Yetenek Gelişim Akademisi'nde Go Dersleri
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Kemerburgaz Okyanus Koleji Yetenek Gelişim Akademisi'nde Strateji Oyunları Devam Ediyor.

Yetenek Gelişim Akademisi'nde ikinci dönemde değişen derslerle beraber, Go strateji oyunu öğretildi. Go, tahta üzerinde iki farklı renk taş takımıyla oynanan bir strateji oyunudur. Go oyunu gerektirdiği stratejik plânlama ve tatik hesaplama nedeniyle bir akıl sporudur. Go oyunu olasılıkların çokluğu ve şekil okuma, ayırdetme ve yeni çözümler üretme gereksinimi nedeniyle bir sanattır.

Nasıl Oynanır?
Geçmişi oldukça eskiye dayanan bu strateji oyunu, 2 kişiyle oynanmaktadır. Oyun için gerekli malzemeler ise bir tahta, 180 adet beyaz ve 181 adet siyah taştır. Bu taşlar, oyuncular tarafından 19×19 boyutundaki tahtanın üzerine konur.

Go’da taşlar, oyunun oynanacağı tahtaya sırasıyla konulur. Bu taşlar, eşdeğerde ve hareketsiz özelliktedir. Oyunu ise, bu taşlar arasındaki stratejik konum belirlemektedir. Oyunda, yapılan hamleden geri dönüş özelliği bulunmamaktadır. Bu da, oyunda hata yapmayı çok önemli bir hale getirmektedir. Oyundaki amaç, taşları çarpıştırmaktır. Yani oyunun oynandığı tahta, bir savaş alanı olarak düşünülebilir. Taşlar ise, askerleri ifade etmektedir.

Oyunda ise  güçlü değil, akıllı olan kazanır. Bu nedenle oyun, tam bir akıl ustalığı istemektedir. Oyunun en önemli özelliği ise, zekâ geliştirmeye olan katkısıdır. Go oyunu, insanları düşünmeye ve gelecek hamle için strateji kurmaya yönlendirmektedir.


Haber
:
Nur Banu Dikerler
Editör
:
Kuzey Kayahan SARAN
Fotoğraf
:
Cansu Yıldız
Tarih
:
05 Mayıs 2016, Perşembe 17:12
Okunma
:
1.233 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları