Kemerburgaz Okyanus Koleji, Üstün Zekâlılar İlkokulu | Haber | Üstün Zekâlılar İlkokulu 1-D ve 2-C Sınıflarında Yaratıcılık Teknikleri
Üstün Zekâlılar İlkokulu 1-D ve 2-C Sınıflarında Yaratıcılık Teknikleri Üstün Zekâlılar İlkokulu 1-D ve 2-C Sınıflarında Yaratıcılık Teknikleri
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Kemerburgaz Okyanus Koleji Üstün Zekâlılar İlkokulu 1-D ve 2-C Sınıfları SCAMPER Yaratıcılık Tekniğini Öğrendi.

SCAMPER, çocukların yaratıcılığını geliştirmeyi amaçlayan alternatif bir eğitim metodur.

Bizler çocuklarımızın yaratıcılığını geliştirmek, hayal gücü, sezgi, düşünme ve orjinallik hazinelerini korumak amacı ile Scamper yöntemini kullanıyoruz. Bu yöntem, çocuklara düşüncelerini değiştirmeleri ya da birleştirmeleri konusunda adım attırarak; yaratıcı düşünmelerini sağlar. Scamper yöntemi, her yaş düzeyine eğlenceli bir şekilde uygulanabilir. Çocukların düşüncelerini geliştirip, onların keşif yapmasını cesaretlendirir. Yaratıcılıklarını ve kendi görüşlerini geliştirmeleri için, gereksinimlerine uygun pratik yapma olanağı yaratır. Esnek düşünmeyi ve kalıpları yıkmayı öğretir. Çocuğa yaratıcılıkla ilgili ne kadar çok çalışma yaptırılırsa, farklı düşünme becerisi de o oranda gelişir.

Scamper, bir nesneyle ilgili farklı sorular üretilerek o nesne hakkında yeni düşünceler geliştirilmesini amaçlar. Scamper uygulaması materyal gerektirmeyen bir çalışmadır. Sizlerin de çocuğunuzla yemek yaparken, araba kullanırken kullanabileceğiniz gibi bir aile oyunu haline de dönüştürebilirsiniz. Peki Scamper nedir?

SCAMPER tek bir nesneye yöneltilen düşünme yöntemi serisidir. Bunun için tek bir nesne seçilir, beyin fırtınası yoluyla bu nesne değiştirilip, geliştirilir. Bunu yapmak için çocuğa sorular sorulur. Bu sorular çocuğun daha önce alışık olmadığı şekilde düşünmesini sağlar. Bu sorular bir anlamda farklı düşünme becerilerini kazandırmaya yönelik itici bir güçtür. Michalko'ya göre Scamperın felsefesi Her fikir, varolan başka bir fikirden doğar.

SCAMPER anlamı olmayan bir sözcük. İngilizce 7 tane kelimenin ilk harflerinden oluşmuş bir akrostiştir.

  • Substitude= Yer değiştirme
  • Combine= Birleştirme
  • Adapt= Uyarlama
  • Modify, Minify, magnify= Değiştirme, küçültme, büyütme
  • Put to other uses= Diğer kullanışlarının yerine koyma
  • Eliminate= Çıkarmak, yok etmek
  • Reverse, Rearrange= Tersine çevirme ve yeniden düzenleme.

Haber
:
Nur Banu Dikerler
Editör
:
Kuzey Kayahan SARAN
Fotoğraf
:
Cansu Yıldız Altın, Nurbanu Aksoy
Tarih
:
05 Mayıs 2016, Perşembe 16:59
Okunma
:
1.442 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları