Kemerburgaz Okyanus Koleji, Anadolu Lisesi | Haber | Okyanuslular Kapadokya Kültür Gezisi’nde Buluştu
Okyanuslular Kapadokya Kültür Gezisi’nde Buluştu Okyanuslular Kapadokya Kültür Gezisi’nde Buluştu
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Öğrencilerimiz Kapadokya'ya çıkarma yaptı.

Kemerburgaz Okyanus Koleji öğrencileri, geçtiğimiz günlerde düzenlenen Kapadokya Kültür Gezisi ile unutulmaz bir tatil geçirdiler. Tüm Okyanus Koleji Lise Kademesi bünyesinde gerçekleşen gezide, her şubeden katılımın olması sebebiyle tüm Okyanuslu’ların bir arada olduğu bir gezi gerçekleşti. Öğrenciler güzel anılar paylaştılar.

Kapadokya'nın tarihi güzelliklerini gezen öğrenciler, Göreme Açık Hava Müzesi’ni ziyaret etme ve Derinkuyu Yer altı Şehri, Ihlara Vadisi ve Tuz Gölü’nü görme imkânı buldular.

İstanbuldan yola çıkan öğrenciler, ilk önce, Aksaray'a ulaşıp Ağaçlı Tesisleri’nde kahvaltıyla yeni güne başladılar. Daha sonra kalacakları otel olan Suhan Kapadokya’ya yerleşmek üzere yola devam ettiler. Yol esnasında Selçuklu Dönemi eseri olan, Tepesidelik Han Kervansarayı’nı gördükten sonra otele yerleşen öğrenciler, kısa bir süre otelde dinlenip öğle yemeklerini yediler.

Gezi süresince, Tur Rehberi ve öğretmenler eşliğinde sırasıyla şu yerler gezildi; Dervent Hayalgücü Vadisi, Göreme, Çarıklı Kilise, Sinassos, Uçhisar, Ürgüp, Onyx, Çavuşin, Peribacaları, Paşabağları, Derinkuyu Yer altı Şehri, Ihlara Vadisi, Yılanlı Kilise, Tuz Gölü, Avanos Merkez ve Kızılırmak.

Avanos Merkez ve Kızılırmak'ı gezen öğrenciler, uğradıkları Çömlek Atölyesi'nde de hem çömleklerin yapılışını izlediler, hem de kendileri çömlek yapmayı denediler. Çömlek yapımını deneyen öğrenciler, çömlek ustaları tarafından küçük birer hediyeyle de ödüllendirildiler.

Gezilerinin son gününde Okyanus Koleji öğrencileri, Kaymaklı Yer altı Şehri ve Ihlara Vadisi’ni gezip, Uranos- Sarıkaya’da yenen yöresel öğle yemeğinin ardından İstanbul’a doğru yola çıktılar. Aynı gece İstanbul'a ulaşan Kemerburgaz Okyanus Koleji öğrencileri, unutamayacakları bir kültür gezisine daha imza atmanın keyfini çıkardılar.  


Haber
:
Özlem Canlı
Editör
:
Kuzey Kayahan SARAN
Fotoğraf
:
Buğra Çakır, Barış Abi
Tarih
:
24 Mayıs 2016, Salı 10:28
Okunma
:
1.392 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları