İzmir - Mavişehir Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | Mavişehir Okyanus Ortaokulu Öğrencileri Yeşilova Höyüğü'nü Ziyaret Ettiler
Mavişehir Okyanus Ortaokulu Öğrencileri Yeşilova Höyüğü'nü Ziyaret Ettiler Mavişehir Okyanus Ortaokulu Öğrencileri Yeşilova Höyüğü'nü Ziyaret Ettiler
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Mavişehir Okyanus Koleji 6. Sınıf öğrencileri, Sosyal Bilgiler Öğretmenleri Esra Çayhan ve Mehmet Özen gözetiminde İzmir'deki Yeşilova Höyüğü'nü ziyaret ettiler.

Mavişehir Okyanus Koleji 6. Sınıf öğrencileri 17 Şubat 2016 Çarşamba günü, İzmir'in en eski yerleşim yeri olan Yeşilova Höyüğü'ne gittiler.

Eğitimin her aşamasında yaparak yaşayarak öğrenmenin önemini bilen ve bu doğrultuda ders içi etkinliklerini planlayan Mavişehir Okyanus Koleji öğretmenleri ve 6. Sınıf öğrencileri, Sosyal Bilgiler dersi konularını sadece teorik olarak değil yaşayarak özümsediler.

Öğrenciler, yazının ve paranın olmadığı bir devirde buğday takası ile alışveriş yapıp taş değirmende buğday öğütüp kilden ve taşlardan aletler, eşyalar yaptılar. Çamur ile duvarları sıvayıp ve ilkel aletler ile avlandılar.

Uzman arkeologların rehberliğinde Yeşilova Höyüğü'ndeki 8500 yıl önceki yaşamı görerek, hissederek öğrendiler...


Haber
:
Zeynep Soydam
Editör
:
Onca UĞURLU
Fotoğraf
:
Mehmet Özen, Esra ÇAyhan
Tarih
:
19 Şubat 2016, Cuma 20:13
Okunma
:
1.539 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları