İzmir - Mavişehir Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | Mavişehir Okyanus Ortaokulu'nda "Hologram” Etkinliği
Mavişehir Okyanus Ortaokulu'nda "Hologram” Etkinliği Mavişehir Okyanus Ortaokulu'nda "Hologram” Etkinliği
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Mavişehir Okyanus Kolejinde Ortaokul öğrencileri “Bilişim Teknolojileri ve Yazılım” dersinde hologram etkinliği yaptılar.

Hologram, orijinal objenin üç boyutlu gerçek kaydı, kısaca üç boyutlu lazer fotoğrafıdır. Başka bir deyişle; 3 boyutlu görsel bilginin lazer teknolojisiyle kaydedilmesi, depolanması ve hareket efektinin kazandırılarak çok boyutlu ortama aktarılması sonucu elde edilir.

Hologram, herhangi bir nesnenin, objenin lazer fotoğrafıdır. Hologramların en güzel özelliği sadece çok güzel ve etkileyici olmaları değil aynı zamanda da ileri teknoloji ürünü olmalarıdır.

Öğrenciler; kısa kenarı 1 cm, uzun kenarı da 6 cm olmak üzere Bilişim Teknolojileri öğretmeni eşliğinde bir kalıp hazırladıktan sonra, 4 adet şeffaf plastikleri kesip pramit şeklinde yapıştırdılar. Yapılan bu piramit, akıllı telefona indirilen bir uygulama ile birleştirilince üç boyutlu efektler ortaya çıktı.

İleri teknoloji ile sürekli iç içe olan Okyanus Koleji öğrencileri, hem eğlendiler hem de hologram uygulamasının keyfini çıkardılar.


Haber
:
Zeynep Soydam
Editör
:
Onca UĞURLU
Tarih
:
02 Mart 2016, Çarşamba 19:02
Okunma
:
1.670 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları