İzmir - Mavişehir Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | Mavişehir Okyanus Ortaokulu Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersinde Scratch Eğitimlerine Başladı
Mavişehir Okyanus Ortaokulu Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersinde Scratch Eğitimlerine Başladı Mavişehir Okyanus Ortaokulu Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersinde Scratch Eğitimlerine Başladı
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Yeni dönemde Mavişehir Okyanus Ortaokulu öğrencileri Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersinde Scratch programını öğrenmenin heyecanını yaşadılar.

Scratch bir grafik programlama dilidir.  Geleneksel programlama dillerinin aksine kullanıcı, istediği fonksiyonları fare ile tıklayıp sürükleyerek animasyonlar, oyunlar ve hikayeler yaratılabilir. Scratch çocukların kendi multi-medya tasarımlarını yapmalarını, karşılaştıkları gerçek hayat problemleri karşısında teknolojiyi kullanarak yaratıcı çözümler ortaya koymalarını ve kendilerini değişik şekillerde ifaderek becerilerini kazanmalarını sağlar. 

Scracth ile öğrenciler resim, ses, müzik gibi çeşitli medya araçlarını bir araya getirebilir, kendi animasyonlarını, bilgisayar oyunlarını tasarlayabilir ya da interaktif hikayeler anlatabilir.

Scratch

Alçak tabanlıdır: Başlaması kolaydır.

Geniş duvarlıdır: Çok çeşitli projeler yapılabilir.

Yüksek tavanlıdır: Basit bilgilerle karmaşık projeler yapılabilir.


Haber
:
Zeynep Soydam
Editör
:
Fırat TUMBUL
Fotoğraf
:
Demet Koç
Tarih
:
25 Ekim 2016, Salı 10:08
Okunma
:
1.273 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları