İzmir - Mavişehir Okyanus Koleji, İlkokul | Eğitim Modeli
Eğitim Modeli

“NASIL BAŞLARSA ÖYLE GİDER”

Okyanus Kolejleri’nde ilkokul 1. sınıfa başlayacak öğrenciler; uzman ve deneyimli okul psikologları tarafından Metropolitan (Okul Olgunluğu) Testi’ne alınır. Öğrenci ve velilerle ayrı ayrı bireysel görüşmeler yapılır.Anaokulumuzdan gelen öğrencilerimizin sınıf öğretmenlerinden gözlem raporları alınır.
Öğrencilerin gruplandırılmasında;

• Metropolitan Testi sonuçları,
• Öğrenci ve veli görüşmeleri,
• Öğrencinin yaş düzeyine ait ay hesaplaması (60-72 ay),
• Kişilik ve genel diğer özellikler göz önünde bulundurulur.

Bu sonuçlara uygun olarak öğrenciye en uygun sınıf ortamı belirlenir. Sınıf mevcutları 20-24 arasında, birbirine yakın sayıda kız-erkek öğrenciden ve homojen yapıda oluşturulur. Her biri titiz çalışmalarla seçilen mesleğinde deneyimli öğretmenlere teslim edilir. Bu sayede öğrencilerimizin eğitime iyi bir başlangıç yapması sağlanır.

2.-4. sınıf düzeylerinde ise;

• Hazır Bulunuşluk Sınavı,
• Öğrenciler İçin Öğrenme Tipi Envanteri (Öğrenme Stilleri Testi),
• Öğrenci ve veli görüşmeleri,
• Kişilik ve genel diğer özellikler öğrencilerin gruplandırılmasında uyguladığımız diğer çalışmalardır.

Bilindiği üzere MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından belirlenen ilkokul eğitim programları; devlet okullarında haftalık 26-30 saatlik ders programları ile aktarılmaktadır. Okyanus Kolejleri’ne bağlı tüm ilkokullarda 1.-4. sınıf arasında haftalık 40 saat ders yapılmaktadır. 4.sınıf düzeyinde dersler sınıf öğretmenlerinden oluşan, alanında deneyimli branş öğretmenlerince yürütülür.

“ÖĞRENMEYİ ÖĞRETİYORUZ”
Öğrencilerimize farklı düşünme becerisini kazandırmak, zihinsel kapasitelerini artırmak ve proje tabanlı öğrenmelerini sağlamak amacıyla MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından belirlenen ilkokul eğitim programları İstanbul Üniversitesi ve Maltepe Üniversitesi akademisyenleri ve öğretmenlerimiz tarafından zenginleştirilmekte ve farklılaştırılmaktadır.
Eşit eğitim olanakları, her öğrenciye aynı eğitim fırsatını sağlamak olmadığı düşüncesinden hareketle Okyanus kolejleri öğrencilerin potansiyelleri doğrultusunda gelişimlerine imkan sağlayacak uygun öğrenme ortamı oluşturmaktadır.
Bu düşünceden yola çıkarak okulumuzda farklılaştırılmış bir müfredat programı yürütülmektedir.
Alanında uzman eğitimciler tarafından öğrenci gereksinimlerinin etkin ve sürekli biçimde değerlendirildiği geliştirilmiş ders programları , araç – gereç ve yöntemlerle eğitim vererek önümüzdeki yüzyılın liderlerini ve insanlığa hizmet edecek büyük buluşları gerçekleştiren bilim insanlarını yetiştirmeyi amaçlamaktayız.

“DÜNYA STANDARTLARINDA YABANCI DİL EĞİTİMİ”
Okyanus Kolejleri’nde okul öncesinden itibaren başlayan İngilizce Yabancı Dil Eğitimi, alanında uzman, uluslararası sertifikalı İngilizce öğretmenleri ile ilkokulda da yoğunlaşarak devam eder. Yabancı uyruklu deneyimli öğretmenler tarafından speaking (konuşma) dersleri ile desteklenen program, “StoryTelling”(Hikaye Anlatımı) derslerinde uygulanan drama teknikleri ile zenginleştirilerek, öğrencilerin İngilizce’yi yaşayarak ve daha kolay öğrenmesini sağlamaktadır.
Öğrencilerin Uluslararası düzenlenen ESOL sınavları ile tüm dünya ülkelerinde geçerli olan, İlkokul 2. Sınıf'ın sonunda Starters, 3. Sınıf'ın sonunda Movers ve 4. Sınıf'ın sonunda Flyers sertifikalarına sahip olabilmeleri hedeflenir.

“HER ŞEY GÜZEL TÜRKÇE’MİZ İLE BAŞLAR”
Öğrenilecek konu ne olursa olsun öğrenmenin sağlıklı gerçekleşebilmesi için Türkçe'nin önemini biliriz.Okyanus Kolejleri ortaokullarında 5. Sınıf düzeyinde başlayan İngilizce Yabancı Dil Hazırlık Programı öncesinde temel hedefimiz Türkçe’nin tam ve doğru biçimde öğrenilebilmesidir.
1.-3. Sınıf düzeyinde temel kavramları öğrenen öğrencilerimize 4. Sınıf'ta dinleme, okuma, konuşma, yazma ve dil bilgisi yönünden farklılaştırılmış ve zenginleştirilmiş “Türkçe Eğitim Programı” sunulur.
Dil bilgisi çalışmalarında Türkçe'nin ses, şekil ve cümle yapısı ile cümlenin öğeleri arasındaki anlam ilişkileri bu yaş düzeyindeki öğrencileri sıkmayacak bir şekilde farklılaştırılmış eğitim programları ile aktarılır.

“HEDEF TAM ÖĞRENME”
Öğrenme süreci titizlikle izlenir. Temel derslerden hazır bulunuşluk düzeyleri öğretim yılı başında tespit edilir. Ayrıca her hafta öğrencilerin okulda öğrendiklerini evde pekiştirebilmeleri için Hafta Sonu performans çalışmaları verilir. Ayrıca Dönem Sonu Değerlendirme Sınavı öğrencinin öğrenme eksikliklerinin tespiti konusunda güvenilir ve geçerli sonuçlar verir. Uygulamalar diğer alternatif ölçme teknikleri ile desteklenir.
Bu süreç Okyanus Kolejleri Ölçme ve Değerlendirme Birimi tarafından titizlikle takip edilir. Sonuçlar başta öğrenciler olmak üzere veliler, öğretmenler ve okul yönetimi ile sistemli şekilde paylaşılır.
Öğrenme eksiklikleri ve güçlüklerinin telafi edilebilmesi amacıyla sınıf öğretmenlerimiz tarafından günlük ders saatlerinin dışında hafta içi 16:30-18:00 saatleri arasında ya da cumartesi günleri saat 09:00-13:00 saatleri arasında öğrencilere bireysel ya da grup etütleri yapılır.
Hedef her zaman “Tam Öğrenme”nin gerçekleşmesidir.

Okullarımızda öğrencilere sosyal sorumluluk bilinci kazandırabilmek için; her hafta sınıfların düzeni ve temizliği kontrol edilip (öğrenciler tarafından) haftanın temiz ve düzenli sınıfı seçilir. Seçilen sınıfa o hafta “Beyaz Bayrak” belgesi verilir. Sınıflara giren sınıf öğretmeni ve branş öğretmenleri tarafından sınıfların genel durumları hakkında haftalık genel değerlendirmeler yapılır ve bunun sonucunda “Haftanın Örnek Sınıfı” seçilir. Seçilen şubeye “Örnek Sınıf Belgesi” verilir ve öğrenciler haftanın bir günü kendi seçtikleri bir yemek mönüsü ile ödüllendirilirler. Ayrıca öğrencilerin bir ay boyunca yaptığı olumlu davranışlar için ( yardımlaşma,ders performansı,dürüstlük,sorumluluk ) öğretmenler tarafından yeşil kart verilir. Bir ayın sonunda en çok yeşil kart alan öğrenci “Ayın Örnek Öğrencisi” seçilir ve çeşitli hediyelerle ödüllendirilir. Öğrencilerin yaratıcılığını geliştirmek, düşünme ve analiz yapma becerisi kazandırmak üzeri çeşitli projelerin içinde yer almalarına olanak tanınır. Düşüncelerini ve projelerini sunma imkanı sağlanır. Yapılan çalışmalar panolarda sergilenerek özgüvenleri artırılır. Belirli gün ve haftaların hatırlanmasını sağlamak, anlam ve önemini kavratmak adına, bu günlerde yapılan bazı etkinlik ve gösteriler kalıcı öğrenmeyi sağlayarak toplum bilincinin kazanılmasına yardımcı olur. Bu günlerin yada haftaların önemini vurgulamak amacı ile sınıf içi ve sınıf dışı panolarda yapılan çalışmalar sergilenir. Ayrıca o günlere özel müfredat ile alakalı geziler de yapılır.

Öğrencilerimizde tam öğrenmenin gerçekleşebilmesini desteklemek üzere her dersten müfredata uygun belirlenen konular dahilinde farklılaştırılmış ve zenginleştirilmiş eğitim çalışmaları yapılır. Bu çalışmalarda görsel okuma, drama yöntemi, yaparak yaşayarak öğrenme gibi birçok öğrenme alanına inilerek öğrencilerin hem eğlenmesi hem de öğrendiklerini kalıcı hale getirmesi hedeflenmektedir.

 

Bu sayfa ile ilgili görüşlerinizi bizimle paylaşın
FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları