İzmir - Bornova Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | ÖZEL BORNOVA OKYANUS KOLEJİNDE “ROBOTİK KODLAMA” EĞİTİMİ
ÖZEL BORNOVA OKYANUS KOLEJİNDE “ROBOTİK KODLAMA” EĞİTİMİ ÖZEL BORNOVA OKYANUS KOLEJİNDE “ROBOTİK KODLAMA” EĞİTİMİ
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Geleceğin dili kodlamayı Okyanus Kolejleri ile öğrenin…

Okyanus Kolejleri olarak bu yıl başladığımız Robotik Kodlama Eğitimi ile öğrencilerimizin tüketen değil üreten nesiller olarak yetişmesini amaçlıyoruz. Bu amaçla Okyanus Kolejleri olarak Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersine her geçen yıl daha fazla önem vermekteyiz. Yetenek derslerimiz vermiş olduğumuz Robotik eğitiminin temel amacı öğrencilere kod yazmayı öğretmek ve ürettiği kodları bir ürün üzerinde test etmektir. Yani temelde yazdığı kodlar ile Robotunu yönetebilen öğrenci üretim yapan ve bunu gerçek yaşamda test eden bir bireye dönüşür, özgüven kazanır, yaratıcılığı artar.

 

Derslerimizde kod yazan öğrencilerimiz yazacakları kodları öncelikle planlarlar. Yani yazdığı kod ile robotunu görevini ve amacını önceden belirlerler. Bu yöntem sayesinde öğrencilerimize planlama ve kodlama konusunda en önemli konulardan biri olan “Algoritma” eğitimini öğrencilerimize öğretiyoruz. Ayrıca öğrencilerimiz yazdıkları kodları test aşamasında hata yaptıklarında hatanın çözümünü araştırıp yeni kodlar denerler. Bu yöntem sayesinde öğrencilerimize “problem çözme” becerisi kazandırmayı amaçlıyoruz.

Yıllar geçtikçe Teknolojinin geldiği boyutlar göz önüne alındığında vermiş olduğumuz bu eğitimle planlayan, problem çözen, üreten ve teknolojiyi doğru kullanan nesiller yetiştiriyoruz. Geleceğin dili kodlama Okyanus Kolejlerinde her geçen yıl artarak devam edecek


Haber
:
Esra Çayhan
Editör
:
İbrahim Aslan
Fotoğraf
:
Nur Çiftçi
Tarih
:
18 Ekim 2018, Perşembe 08:25
Okunma
:
934 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları