28.03.2018 tarihinde gerçekleşen gezide 6. sınıf öğrencileri Egenin vazgeçilmezi olan zeytinin, ağacından sofralara gelene, yemeklerde kullanılan zeytinyağına dönüşene kadar geçirdiği serüveni takımlar halinde çalışarak sıkma, kırma, posasını çıkarma ve presleme yöntemleriyle deneyimledi. Öğrenciler tarihsel süreçte gıda üretimi doğa-insan ilişkisini gözlemleyerek yaratıcılıklarını hedef odaklı harekete geçirmeyi öğrendiler. Ege Bölgesinin zeytin ağaçlarının tarihi değerinin vurgulandığı bu gezide öğrenciler zeytinin kullanım alanlarını ve geçirdiği işlemleri takım çalışması yaparak uygulamalı öğrenim tekniğiyle deneyimleme fırsatı edindiler. Etkinlikte öğrenciler hem sınıf arkadaşları hem de danışman öğretmenleri ile keyifli zaman geçirdi. Etkinlik sonunda öğrencilere geziyi unutulmaz kılmak adına küçük şişeler içerisinde zeytinyağı ve zeytinyağlı sabun verildi.
Haber | Esra Çayhan | |
Editör | İbrahim Aslan | |
Fotoğraf | Nur Çiftçi | |
Tarih | 02 Nisan 2018, Pazartesi 17:33 | |
Okunma | 1.169 defa okunmuş |
Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?