İzmir - Bornova Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | 8. Sınıf Öğrencileri Yeni Sınav Sistemine Yönelik Kaygı ve Motivasyon Çalışmasında
8. Sınıf Öğrencileri Yeni Sınav Sistemine Yönelik Kaygı ve Motivasyon Çalışmasında 8. Sınıf Öğrencileri Yeni Sınav Sistemine Yönelik Kaygı ve Motivasyon Çalışmasında
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Bornova Okyanus Koleji Ortaokulu'nda Rehber Öğretmenler tarafından, öğrencilerin değişen sınav sistemi ile ilgili yaşadıkları kaygıyı gidermek amacı ile Kaygı ve Motivasyon Çalışması gerçekleştirildi.

22 Eylül 2017 Cuma günü 8. sınıflara sınav kaygı durumlarına yönelik, motivasyon rehberlik sunumu yapıldı. Sunum sırasında öğrencilere de söz hakkı verilerek onlardan başarının sadece sınavda değil her alanda olduğuyla ilgili görüşler alındı. Başarının sadece sınav için değil spor, müzik, yetenek gibi  her alanda olabileceği öğrenciler tarafından vurgulandı.

Sunumun ardından öğrencilere, büyük beğeni alan bir motivasyon videosu izletildi.

Video gösteriminin bitiminde ise okul müdürü Esra ÇAYHAN, 8. sınıf öğrencilerine bir sunum yaparak yeni sınav sistemi hakkında bilgi verdi.

Sınav kaygısı ve başarısızlık gibi olumsuz duygulardan kurtulmak adına düzenlenen bu etkinliğin devamında ise öğrencilere renkli not kağıtları ve balonlar dağıtılarak öğrenciler müzik eşliğinde sınıf sınıf sahneye davet edildi.

Çalışma sonunda 8. sınıf öğrencilerin motivasyonu artırıldı ve derslere daha iyi adapte olmaları sağlandı.


Haber
:
Esra Çayhan
Editör
:
Göktuğ Hekimoğlu
Fotoğraf
:
Seçil KAYALI
Tarih
:
29 Kasım 2017, Çarşamba 12:52
Okunma
:
793 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları