Halkalı Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | Ortaokul Öğrencileri Çevre Kulübü İle Bilinçleniyor
Ortaokul Öğrencileri Çevre Kulübü İle Bilinçleniyor Ortaokul Öğrencileri Çevre Kulübü İle Bilinçleniyor
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Halkalı Okyanus Kolejinde 5. 6. 7. ve 8. Sınıf öğrencilerinden Oluşan Çevre Kulübü Yaptığı Etkinlikler İle Adını Duyuruyor.

21-26 Mart Orman Haftası sebebi ile 25 Mart Cuma günü yapılan etkinlikte, öğrenciler iş bölümü yaparak ilkokul ve ortaokul olarak gruplara ayrıldılar. Her grup bulunduğu kademenin tüm sınıflarına girerek çevre bilinci uyandıracak açıklamalarda bulundu. Kulüp derslerinde el birliği ile kulüp panosu hazırladılar. Soyak Olimpia Kent tören alanı, ellerine eldiven takan duyarlı kulüp öğrencileri tarafından çöplerden arındırıldı.

 Öğrencilere;

"Ormanlarımız ülkemizin elbiseleridir. Yeşil alanlarımız ne kadar fazla olursa, yurdumuzun dış görünüşü de o kadar güzel olur. Ormanlar çevreyi güzelleştirmekle birlikte, insanlara sağladıkları faydalar ile de çok önemli bir değere sahiptir. Her yıl 21-26 Mart haftası ülkemizde Orman Haftası olarak kutlanmaktadır. Ormanlar havadaki oksijen ve karbondioksit dengesini sağlayarak havanın temizlenmesine yardımcı olur. Endüstriyel alandaki kereste ihtiyacı ormanlarımızdan sağlanır. Ormanlar yaban ve av hayvanlarına ev sahipliği yaparak onlara barınma alanı olur. Güzel havalarda ailece piknik yapmak için ormanlara gideriz ve ruhumuzu dinlendiririz. Ülkemizde her yıl yüzlerce hektar orman yangınlar veya beşeri faktörlerle yok olmaktadır. Ormanlarımızı koruyarak onların daha da artması için mücadele etmeliyiz. Çünkü çocuklarımıza bırakacağımız en güzel miras ormanlarımızdır."

Duyurusunda bulunan çevre kulübü öğrencileri, yapılan sosyal etkinlik çalışmaları ile çevre bilincini uyandırdılar.


Haber
:
Şenay Çolak
Editör
:
Kuzey Kayahan SARAN
Fotoğraf
:
Şenay Çolak
Tarih
:
28 Mart 2016, Pazartesi 07:48
Okunma
:
1.544 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları