Halkalı Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | Okyanus Koleji Öğrencileri “Yaratıcı Yazma“ Etkinliğinde Yazar Erdal Çakıcıoğlu ile Buluştu
Okyanus Koleji Öğrencileri “Yaratıcı Yazma“ Etkinliğinde Yazar Erdal Çakıcıoğlu ile Buluştu Okyanus Koleji Öğrencileri “Yaratıcı Yazma“ Etkinliğinde Yazar Erdal Çakıcıoğlu ile Buluştu
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Yazar Erdal Çakıcıoğlu, 23 Şubat 2016 salı günü Halkalı Ortaokulu 5. Sınıf öğrencileriyle "Atölye çalışması" yaptı.

Halkalı Okyanus Koleji Ortaokulu 5. Sınıf öğrencileri, “Yaratıcı Yazma“ dersi etkinliği kapsamında okulu ziyaret eden Yazar Erdal Çakıcıoğlu ve Türkçe öğretmenleri Ayfer Tur ile Zekiye Sağbaş'ın önderliğinde yapılan çalışmada, "Olay yazısı yazma" çalışması yaptılar.

Yazar tarafından “betimleme” tekniği ön plana çıkarılarak olay yazılarında "olay, yer, zaman ve kahramanlar” belirgin hale getirilerek öğrencilere hikaye yazdırıldı. Daha sonra yazılan hikayeler okundu.

Atölye çalışmasından sonra “yazarla  söyleşi” yapıldı.  7. Sınıf öğrencilerinin katıldığı söyleşide, yazar sorulara keyifle cevap verdi.

Yazarlık Yolunda İlerleyen Okyanuslular

Yazarla tanışma fırsatı bulan öğrenciler, atölye çalışmasından çok memnun oldular. Yazma duygusunu, yüreğe dokunmayı, hayal gücünü kullanmayı yeniden keşfettiler. Yazmanın tutkusunu hisseden öğrenciler bu çalışmanın ardından yazarlık serüvenine başlamayı planladılar.

Müdür Yardımcısı  Özge Çavuşoğlu, "Çocuk edebiyatına katkısı olan yazarlarımız geleceğin temellerini atanlardır. Kitap, çocuk gelişiminin temel aracıdır. Sayın Yazarımız  Erdal Çakıcıoğlu'na öğrencilerimize sunduğu katkılardan dolayı çok teşekkür ediyoruz.“ ifadesini kullandı.

Yazar; öğrencilerin, öğretmenlerin ve okul idarecilerinin ilgisi için teşekkür ederek, memnuniyetini dile getirerek okuldan ayrıldı.

 


Haber
:
Şenay Çolak
Editör
:
Onca UĞURLU
Fotoğraf
:
Şenay Çolak
Tarih
:
25 Şubat 2016, Perşembe 22:02
Okunma
:
1.700 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları