Halkalı Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | Minik Eller Toprakla Buluştu
Minik Eller Toprakla Buluştu Minik Eller Toprakla Buluştu
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Halkalı Okyanus Ortaokulu 5. Sınıf Öğrencileri Zeytinburnu Tıbbi Bitkiler Bahçesi’nde Doyasıya Eğlendiler ve Toprakla Buluştular.

31 Mart -01 Nisan 2016 tarihinde saat 10.00 ile 12.30 arasında, Fen ve Teknoloji öğretmenleri Murat  SUNAY  ve Timur DEMİR  gözetiminde gerçekleşen “Minik Eller Toprağa”  etkinliği, öğrencilerin tıbbi bitkiler bahçesinde görevliler tarafında bitkilerin tanıtımı, günlük kullanım alanları, tıbbi ilaçlar yapımında kullanılan bitkiler hakkında bilgilendirme çalışması yapıldı. Ayrıca bahçede bulunan güneş saatinin çalışması hakkında öğrencilere bilgi verildi.

Çalışmalar sonunda her öğrenci bitki ekimi çalışması yaptı. Ekilen bitkinin nasıl filizlenmesi gerektiği, toprakla ahengi, sulama çeşidi, beslenme ve büyütme koşulları hakkında detaylı bilgilendirme yapıldı.

Bahçede bulunan küçük hayvan barınağında bulunan sevimli misafirler ziyaret edildi. Öğrencilerimiz, Türkiye’nin ilk tıbbi bahçesinde ekosistemimizin güzelliklerinin farkına vararak mutlu bir şekilde ayrıldılar.


Haber
:
Şenay Çolak
Editör
:
Kuzey Kayahan SARAN
Fotoğraf
:
Şenay Çolak
Tarih
:
01 Nisan 2016, Cuma 13:17
Okunma
:
1.190 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları