Halkalı Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | Halkalı Okyanus Koleji Ortaokulu'nda "Günlük Gazete" Okuma Çalışması
Halkalı Okyanus Koleji Ortaokulu'nda "Günlük Gazete" Okuma Çalışması Halkalı Okyanus Koleji Ortaokulu'nda "Günlük Gazete" Okuma Çalışması
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Halkalı Okyanus Ortaokulu 6. Sınıf öğrencileri, 14 Ocak 2016 Perşembe günü Türkçe dersinde günlük gazete okuma alışkanlığı kazanmak ve gazete terimlerini (sürmanşet, manşet, haber, köşe yazısı, sütun, vb.) öğrenmek amacıyla günlük gazete okudular.

Türkçe zümresi tarafından öğrencilere "günlük gazeteler" tanıtıldı ve okutuldu. Bütün gazetelerdeki sürmanşetler, manşet ve haberler, köşe yazıları okundu ve ilginç olanlar sınıfta paylaşıldı.

Öğrenciler gazete haberlerinde uyulması gereken ilkeleri ve bir haberde 5N1K (ne, nasıl, ne zaman, nerede, niçin, kim) sorularının yanıtlarının mutlaka bulunması gerektiğini öğrendiler. Fikir (düşünce) yazılarının önemi kavradılar, "fıkra, makale" türü örnekleri ayırt ettiler.

Okuma Alışkanlığını Arttırmak Önemli

Türkçe öğretmeni Ayfer Tur öğrencilere Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde yapılan bir çalışmadan bahsetti ve şunları söyledi: “Akpınar’ın yaptığı bir araştırma sonucunda öğrenciler arasında kitap ve gazete okuma alışkanlığının azaldığı görülmüştür. Araştırma ile öğrencilerin %6’sının bir yıl içinde hiç kitap okumadığı, bir yıl içinde 5 kitaptan fazla okuyanların oranının sadece %31 olduğu ve %59’unun son bir yıl içinde Türkiye’de popüler olan hiçbir kitabı bilmediği belirlenmiştir. Öğrenciler arasındaki gazete okuma oranının çok düşük olduğu, %3’ünün evine hiç gazete alınmadığı, %2’sinin gazetenin hiçbir bölümünü okumadığı, gazete alındığında ise spor ve magazin sayfalarının %32, haber ve ekonomi sayfalarının %11, sanat sayfalarının %14, gazete eklerinin  ise %24 oranında okunduğu araştırma ile ortaya konmuştur. Bu nedenle her gün gazete okumalısınız. Sizler çok iyi okur olmalısınız. Gazete okuma alışkanlığı, okuma alışkanlığını arttırır.”

Günlük gazetelerdeki ilginç haberler ve köşe yazıları öğrenciler tarafından kesildi ve okul panosunda "Günlük Gazete Okuduk" başlığı ile sergiledi.

 


Haber
:
Şenay Çolak
Editör
:
Onca UĞURLU
Fotoğraf
:
Şenay Çolak
Tarih
:
21 Ocak 2016, Perşembe 20:20
Okunma
:
1.900 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları