Halkalı Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | Halkalı Okyanus Koleji Ortaokulu "Kelime Yarışması"
Halkalı Okyanus Koleji Ortaokulu "Kelime Yarışması" Halkalı Okyanus Koleji Ortaokulu "Kelime Yarışması"
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Halkalı Okyanus Koleji Ortaokulu Türkçe Zümresi tarafından 24 Aralık 2015 Perşembe günü saat 10.45’te düzenlenen 6. Sınıflar arası "Kelime Yarışması"na 6-A, 6-B, 6-C ve 6-D Sınıfları katıldı.

Öğrencilerin kelime hazinelerini geliştirmek, kelimeleri doğru biçimde kullanabilme yetisini geliştirmek, takım çalışması içinde dayanışma oluşturarak iş yapma becerilerini geliştirerek rekabet ortamı içinde dostluğu pekiştirmek amacıyla düzenlenen yarışma, dört aşamadan oluşturuldu.

Atasözlerinden Anlam Çıkarma

Yarışmanın birinci bölümde, atasözlerinde geçen sözcüklerin anlamları açıklandı. İkinci bölümde, karışık olarak verilen sözcüklerden anlamlı kelimeler oluşturuldu. Üçüncü bölümde, anlamı verilen sözcüğün bulunması istendi ve dördüncü bölümde ise yarım bırakılan deyim ve atasözlerinin tamamlanması istendi.   

Okul Müdürü Erhan İban, Müdür Yardımcısı Özge Çavuşoğlu’nun seyrettiği  yarışma büyük ilgi ve heyecan uyandırdı. Özellikle dördüncü bölümde sorulan, "Ak koyunun kara kuzusu olur.” atasözü tüm yarışmacı öğrenciler tarafından doğru cevaplandırıldı ve büyük alkış aldı.

Fen Bilgisi Öğretmeni Timur Demir, Murat Sunay’ın ve Matematik Öğretmeni Neslişah Yeşilırmak’ın jüri üyesi olarak yer aldığı yarışmada 6-B Sınıfı 130 puanla birinci oldu.  Eylül Beyza Gürel, Helin İdil Sevinç, Alper Balbal’ın asil olarak yarıştığı yarışmada yedek olarak da Emirhan Yusuf Özçelik yer aldı. Yarışma sonunda öğrencilere “10 Okyanus Yıldız Puanı“ Müdür Yardımcısı Özge Çavuşoğlu tarafından takdim edildi.

Yarışma, öğrencilerin alkışlarıyla sona erdi.


Haber
:
Şenay Çolak
Editör
:
Onca UĞURLU
Fotoğraf
:
Serap Adıgüzel
Tarih
:
30 Aralık 2015, Çarşamba 16:17
Okunma
:
2.408 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları