Halkalı Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | Halkalı Okyanus Koleji Kütüphanecilik Kulübü "Okuma Saati" Etkinliği Düzenledi
Halkalı Okyanus Koleji Kütüphanecilik Kulübü "Okuma Saati" Etkinliği Düzenledi Halkalı Okyanus Koleji Kütüphanecilik Kulübü "Okuma Saati" Etkinliği Düzenledi
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Halkalı Okyanus Koleji Kütüphanecilik Kulübü'nün 13 Ocak 2016 Çarşama günü ilk ders saatinde düzenlediği "Okuma Saati" etkinliğinde Anaokulu, İkokul, Ortaokul, Lise öğrencileri ile idareci, öğretmen ve personeli aynı anda kitap okudular.

Halkalı Okyanus Koleji Ortaokulu "Kütüphanecilik Kulübü"nün düzenlediği "Okuma Saati” etkinliğinde, öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırmak, kitap sevgisini geliştirmek ve iç motivasyonu geliştirmek amacıyla tüm görevlilerle birlikte aynı anda kitap okundu.

Halkalı Okyanus Ortaokulu Müdürü Erhan İban, Kütüphanecilik Kulübü öğretmenleri Halide Mustafayev ve Ayfer Tur’a bu etkinlik için teşekkür ederek şunları söyledi, “Eğitim, bize hoşgörüyü kazandırır. Eğitimin birinci şartı da kitap okumaktan geçer. Biz okul olarak bunu çok önemsiyoruz ve öğrencilerimize kitap okuma alışkanlığı kazandırıyoruz. Yaşamında karşılaştığı problemleri ve onların çözümlerini kitapta okuyan çocuk, benzer  bir problemle karşılaştığında ben bunun çözümünü biliyorum, der. Kitap, insana hayal kurmayı;  insanları, tabiatı ve canlıları sevmeyi öğretir. İcatlara ve teknolojiye merak uyandırır. Okuduğu hikayeler ona karıncanın ezilmemesi, hayvanların aç ve susuz bırakılmaması, ormanda ateş yakılmaması gerektiğini öğretir. Yalan söylemenin kötülüğünü, hırsızlığın, kavganın çirkinliğini vicdanında hissettirir. Çocuğa; nasihatle veremediğimiz insanları sevme, karşılıksız iyilik yapma, cesaret, azim, mütevazilik, kendine hedef koyma, başarılı olmak gibi değerleri çocuk okuduğu kitaplardaki kahramanları taklit ederek kendiliğinden kazanır.” dedi.

Okul müdürünün , müdür yardımcılarının, öğretmenlerin ve tüm çalışanların kitap okuduğunu gören öğrenci okumaya daha istekli hale gelmiş ve gün boyunca okumaya başladığı kitabı elinden bırakmamıştır.

 

 


Haber
:
Şenay Çolak
Editör
:
Onca UĞURLU
Fotoğraf
:
Şenay Çolak
Tarih
:
19 Ocak 2016, Salı 20:00
Okunma
:
1.494 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları