Halkalı Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | 8. Sınıflar'a Merkezi Ortak Sınav Motivasyon Semineri
8. Sınıflar'a Merkezi Ortak Sınav Motivasyon Semineri 8. Sınıflar'a Merkezi Ortak Sınav Motivasyon Semineri
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Okyanus Kolejleri'nde yaklaşan merkezi ortak sınav öncesi 8. Sınıf öğrencilerine "Motivasyon" konulu seminer verildi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu yıl ilk kez düzenlenecek olan merkezi ortak sınava öğrencilerini en iyi şekilde hazırlamayı amaçlayan Okyanus Kolejleri'nde, 8. Sınıf öğrencilerine rehberlik seminerleri veriliyor.

Halkalı Okyanus Koleji'nde 15 Kasım 2013 Cuma, Bahçeşehir Okyanus Koleji'nde de 18 Kasım 2013 Pazartesi günü 8. Sınıf öğrencilerine yönelik olarak "Motivasyon" semineri düzenlendi.

Ortaokul Rehberlik Birimi tarafından planlanan seminerde, Okyanus Koleji Rehberlik Bölümü Zümre Başkanı Bora Serhat Çelik tarafından öğrencilere motivasyon sağlama konusunda bilgi verildi.

Seminerde, sınav stresi yaşayan öğrencilerin heyecanlarını ve başaramama kaygısını kontrol etme, hedeflerini gerçekleştirme ve başarı için yapılması gerekenler üzerinde duruldu. Başarılı olmak için zekadan daha önemli olan "özgüven, iç disiplin ve hedef" üçlüsüne dikkat çekildi.

Güneşli Okyanus Koleji'nde de, yaklaşan sınavın heyecanı içinde olan 8. Sınıf öğrencilerine "Test Çözme Teknikleri" konulu seminer verildi. Sınavlarda başarılarını arttırabilmek için dikkat etmeleri gereken noktalar, soru çözerken onlara yardımcı olacak kurallardan bahsedilen seminer, öğrenciler tarafından ilgiyle dinlendi.
 
Düzenlenen Motivasyon seminerinde de, yaklaşan sınavın heyecanını yaşayan öğrenciler Bora Serhat Çelik'in keyifli sunumunu dikkatle dinledi. Seminerde öğrencilere hem gireceklere sınava yönelik, hem de genel eğitim hayatına yönelik önemli bilgiler aktarıldı.
 
Ataşehir ve Sancaktepe Okyanus Ortaokulu 8. Sınıf öğrencileri de ortak sınavlar arifesinde Bora Serhat Çelik'in "Ortak Sınavlara Hazırız" semineri ile motive oldu.
 
Öğrencinin gireceği sınavı ve özelliklerini tanımasının, sınav kaygısı karşısında nasıl durması gerektiğinin, hedefe ulaşırken yapılması gerekenlerin gerçek hayattan örnekler ve çeşitli hikayelerle ele alındığı seminerde öğrenciler dikkatli bir şekilde aktarılan bilgileri dinlediler. Sınav uygulaması sırasında dikkat edilmesi gereken noktalar konusunda bilgilerini tazelediler.
 
 

Haber
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Editör
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Tarih
:
26 Kasım 2013, Salı 10:30
Okunma
:
5.866 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları