Küçükçekmece Belediyesi ile Okyanus Kolejleri'nin ortaklaşa düzenlediği "Kültür ve Eğitim Günü Seminerleri" 08.05.2017 -13.05.2017 Tarihinde yapıldı.
"ÇOCUKLARIMIZIN HANGİ ALANDA YETENEĞİ VARSA ORAYA YÖNLENDİRMELİYİZ"
Çocuklarımızı; mühendislik, mimarlık, tıp yeteneği varsa ona göre yönlendirip daha orta okuldan itibaren o şekilde yetiştirmemiz lazım. Liseye gelindiğinde veya üniversiteye gelindiğinde çok geç kalındığını düşünüyoruz umarız ki bundan sonra böyle olur. Ortaokuldan hemen sonra lisede bütün çocuklarımız yeteneklerine göre üniversiteyi beklemeden kendi yeteneğine göre bir kariyer meslek lisesinde devam ederler" şeklinde konuştu.
LOKMAN DEMİRAY: "DÜNYAYA GELEN HER BİREYİN BİR YETENEKLE GELDİĞİNE İNANIYORUZ. BU YETENEKLERİN KEŞFEDİLMESİ EN BÜYÜK HEDEFİMİZ"
Okyanus Kolejleri Genel Müdürü Lokman Demiray da yetenek merkezli bir anlayışları bulunduğunu belirterek; "Bizim genel eğitim anlayışımızda yetenek merkezli bir anlayış var. Dünyaya gelen her bireyin bir yetenekle geldiğine inanıyoruz. Bu yeteneklerin keşfedilmesi en büyük hedefimiz. Bu alanda da çeşitli altyapılarımız var. Okyanus Kolejlerinde 90'a yakın yetenek kulüpleri mevcut. Her bir öğrenci yetenek kulübüne dahil olmak zorunda. Bu kulüplerde yeteneğin keşfedilmesinden sonra bu yetenekleri hobi olarak yapmaya devam eder. Tabii bu demek değildir ki Okyanus Kolejleri akademik anlamda geriden yetenek anlamında ön plana çıkmış. Biz akademik anlamda en iyiye götürerek bireysel anlamda yeteneklerin ön plana çıktığı yetenek modelini devam ettiriyoruz" dedi.
OKUL ÖNCESİ PDR ANABİLİM BAŞKANI DUYGU KARACAR: "Çocuğun ebeveyni ile ilişkisindeki temel faktör anne babanın tutumudur"
Okyanus Kolejleri Okul Öncesi PDR Anabilim Başkanı Duygu Karacar ise yaptığı açıklamada; "Bir çocuğun doğumu ile evrenin doğumu da gerçekleşir. 0-6 yaş dönemi çocukların çevre ile etkileşimden en çok etkileşim duydukları dönemdir. Çocuğun anne babası ve çevresindeki bireyler ile olan etkileşiminin ilerleyen yıllarda nasıl bir birey olacağını da etkiler. Çocuğun ebeveyni ile ilişkisindeki temel faktör anne babasının tutum ve davranışlarıdır" ifadelerini kullandı.
PSİKOLOG AYÇA CAN: "Çocuklara konulan kurallar denetimli olmalı"
Solarkent Okyanus Koleji Psikoloğu Ayça Can verdiği bilgilerde; "Çocuklara kural koymak tercih değil gerekliliktir ama bu kuralların denetiminde olunmazsa çocuğun gelişimi olumsuz etkilenebilir. Otoriter ebeveyn, anlaşmadan, tartışmadan çocukların isteklerine bakılmaksızın tamamıyla ebeveynlerin isteklerinin geçerli olduğu anne baba tutumudur. Burada kontrol anne ve babadadır, disipline önem verirler, disiplinin oluşması için de kuralları önemserler. Daha çok çocukların duyguları düşünceleri önemsenmez. Çocuklara konulan kurallar denetimli olmalı ve çocuğu anlamak için onunla konuşulmalı" dedi.
PSİKOLOG SELİN ÇELİK PUHALOĞLU: "İhmalkar ve aşırı hoşgörülü tutum..."
Halkalı Okyanus Koleji Okul Öncesi Psikoloğu Selin Çelik Puhaloğlu ise serbest ebeveyn tutumunun 2 bölümde incelendiğine dikkat çekerek; "Günümüzde anne babalar çocukları konusunda daha hassas ve dikkatli davranıyorlar. Bazen bu fazla hassasiyet ve dikkat çocukların gelişiminde olumsuz etkiler yaratabiliyor. Serbest ebeveyn tutumu 2 bölümde incelenen bir tutumdur. İhmalkar ve aşırı hoşgörülü tutum. İhmalkar tutum dediğimiz zaman kısaca çocuğun sınırlarının ve denetiminin olmadığı hatta ihmal boyutunda diyebileceğimiz çocuğa karşı ilgisizlik ve sevgisizlik anlamına gelir. Bu noktada da çocuklar özgüveni düşük bireyler olarak yetişirler. Aynı zamanda aile içinde iletişim kopuklukları vardır ve bu yüzden de çocuklar dışarıdaki hayatlarında nasıl iletişim kuracaklarını bilemezler ve sosyalleşme konusunda geride kalırlar.
Haber | Derya Dönmez | |
Editör | Fırat TUMBUL | |
Fotoğraf | DERYA DÖNMEZ | |
Tarih | 15 Mayıs 2017, Pazartesi 09:53 | |
Okunma | 3.421 defa okunmuş |
Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?