Halkalı Okyanus Koleji, Okul Öncesi | Haber | Halkalı Okul Öncesi İnciler Grubu Öğrencilerinin Misafiri Var
Halkalı Okul Öncesi İnciler Grubu Öğrencilerinin Misafiri Var Halkalı Okul Öncesi İnciler Grubu Öğrencilerinin Misafiri Var
  • Paylaş
Halkalı okul öncesi öğrencilerinden Pelin Polat'ın annesi Müge Hanımın katılımıyla gerçekleştirilen aile katılım etkinliğimizde İnciler grubu öğrencileri "Restaurant Oyunu" başlığı altında yemek yeme kuralları, çatal-bıçak-kaşık kullanımı ve sofra düzeninin nasıl olması gerektiğini öğrendiler.

Etkinlik öncesinde velimizin yardımıyla çatal,bıçak,kaşık,tabak,peçete ve bardaklar sofra düzeni kurallarına  göre çocukların önlerine dizildi. Müge Hanım tarafından malzemelerin nerde bulunması gerektiği ve nasıl kullanıldığı çocuklara aktarıldı. Daha sonra çocuklarla birlikte restaurant draması gerçekleştirildi. Sınıfın ortamında küçük bir restaurant kuruldu.Çocuklardan biri garson biri de müşteri olarak seçildi. Müşteri ve garsonun nasıl davranması gerektiği, nasıl sunum yapılması gerektiği, sipariş verirken, yemek yerken, hesap isterken neler yapıldığı, nelere dikkat edildiği, çeşitli yönergelerle hem canlandırıldı hem de diğer çocuklarla soru-cevap yöntemi kullanılarak tartışıldı. Drama oyunu daha sonra zorlu bir müşteri ve garson olarak tekrarlandı. Bu sefer de nasıl davranılmaması gerektiği çocuklarla tartışıldı. Etkinlik boyunca çocuklar sürece ilgiyle katıldılar ve çok eğlendiler. Etkinlik sonunda Pelin arkadaşlarına mandalina dağıtarak aile katılım etkinliğimiz son buldu.

  Velimize katılımından dolayı ve tasarladığı bu güzel etkinlik için İnciler grubu olarak teşekkür ederiz.


Haber
:
Nesrin CENKCİ
Editör
:
Nesrin CENKCİ
Fotoğraf
:
Nesrin CENKCİ
Tarih
:
09 Ocak 2018, Salı 18:10
Okunma
:
736 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları