Halkalı Okyanus Koleji, İlkokul | Haber | Halkalı Okyanus Koleji 1. Sınıf Velileri 'Bilingual Semineri'nde
Halkalı Okyanus Koleji 1. Sınıf Velileri 'Bilingual Semineri'nde Halkalı Okyanus Koleji 1. Sınıf Velileri 'Bilingual Semineri'nde
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Halkalı Okyanus Koleji 1. sınıf velileri 19 Ekim 2015 Pazartesi akşamı 'Bilingual Semineri'ne katıldılar.

Halkalı Okyanus Koleji  19.10.2015 Pazartesi akşamı eğitim danışmanı Shirley, anaokulu ve 1. sınıf velilerini ağırladı. Anaokulu ve 1. sınıflarda uygulanıyor olan Bilingual olarak adlandırılan dersin amacını ve dil öğreniminin en ideal şekilde nasıl uygulanması gerektiğini anlatan Shirley, velileri bu konuda eğlenceli ve sohbet tadında geçirilen bir seminerle bilgilendirdi.

Dilin bir amaç değil, araç olarak kullanılması gerektiğinin özellikle altını çizen Shirley, dil öğretiminde en idealin kurallarla değil, eğlenceli ve doğal bir şekilde aktarılarak verilmesi gerektiğini önemle vurguladı. Kendisinin de Türkçeyi doğal bir yolla, etrafındakilerin onunla sürekli konuşmasıyla öğrendiğini anlatan Shirley, verdiği seminerle velileri aydınlattı.

Bilingual dersleri Okyanus Kolejleri sınıf öğretmenleri ve Native öğretmenlerin derste aynı anda bulunması ve planlanan ortak bir konuyu öğrencilere birlikte aktarmasıyla gerçekleşiyor. Sınıf öğretmeni dersin ilk on dakikasında seçilen konu hakkında öğrencilere bilgi veriyor. Native öğretmeni bu konuyla ilgili sonraki yirmi dakikada aktiviteler yapıyor ve bu sırada sınıf öğretmeni öğrenci moduna geçiyor ve son on dakikada yine sınıf öğretmeni konuyu toparlıyor.


Haber
:
Şenay Çolak
Editör
:
Mehmet KAPAN
Fotoğraf
:
ŞENAY ÇOLAK
Tarih
:
22 Ekim 2015, Perşembe 12:41
Okunma
:
1.132 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :
Esra Kızanç / 30 Ekim 2015, Cuma 09:54
Cumhuriyet bayramında yapılanlarla ilgili paylaşımlarınızı bekliyorum.
FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları