Halkalı Okyanus Koleji, Anadolu Lisesi | Haber | Problem Çözen Mühendis...
Problem Çözen Mühendis... Problem Çözen Mühendis...
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
06 Mart 2018 Salı günü Halkalı Okyanus Koleji Anadolu Lisesi konferans salonunda, İstanbul Altınbaş Üniversitesi Bilgisayar Müh. Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Sefer Kurnaz tarafından, “Mühendis Ne yapar” konulu söyleşi gerçekleştirildi.

Program, Rehber öğretmen Serkan Pedük’ün, Konuşmacı Sefer Kurnaz’ı tanıtım sunumuyla başladı. Ardından sahneye gelen Sefer Kurnaz; mühendisliğin nerede başladığını, sınırlarının neler olduğunu, interaktif olarak anlattı.
Sefer Kurnaz, ”Mühendis, problem çözen demektir. Özgür düşünür ve algoritma oluşturur. Bunları mühendislik zihnine sahip bireyler yapar. Mühendislikte sürekli kendinizi geliştirmeniz, değişime açık olmanız önemli yoksa sektörün dışına itiliyorsunuz.” diyerek mühendis kimliğini tanımlamada bulundu.

Konuşmasının devamında Sefer Kurnaz, “bilgisayar mühendisliği; alt sevide de olsa donanım ile yazılımı birleştiren işlerdir. Bir tarih-coğrafya arasındaki ilişki kadar fark yoktur.” diyerek bilgisayar ile yazılım mühendisliği arasındaki ilişkiye vurgu yapan Sefer Kurnaz, bilgisayarın bilgiyi yüklediğimiz sonra da ondan kullandığımız bir mühendislik harikası olduğunu belirtmiştir.
Programın son bölümünde öğrencilerin sorularına cevaplar veren Sefer Kurnaz, öğrencilerin istedikleri zaman üniversite kampüslerini ziyaret edip derslere gönüllü olarak katılabileceklerini belirterek konuşmasını tamamladı.


Haber
:
Merve Kalyoncu
Editör
:
İbrahim Aslan
Fotoğraf
:
Merve Kalyoncu
Tarih
:
14 Mart 2018, Çarşamba 15:00
Okunma
:
1.054 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları