Halkalı Okyanus Koleji, Anadolu Lisesi | Haber | Okyanuslu Lise Öğrencileri Geleceğin Dünyası Hakkında İpuçlarını Arıyor
Okyanuslu Lise Öğrencileri Geleceğin Dünyası Hakkında İpuçlarını Arıyor Okyanuslu Lise Öğrencileri Geleceğin Dünyası Hakkında İpuçlarını Arıyor
  • Paylaş
Okyanus Kolejleri Lise öğrencileri, yetenek odaklı kariyer gelişim programı çerçevesinde Max Planck Bilim Tüneli’ndeki geleceği şekillendiren bilimsel ve teknolojik gelişmeleri yakından izleyebilecekleri sergi bekliyor.

Bilim Tüneli sergisi; Kimya, Fizik, Sanat Tarihi ve Hukuk gibi birçok konuda öğrencilerin ilgisini çekecek ve onlarda ‘’Ben de bilime katkı sağlamak istiyorum’’ algısının oluşmasına destek olacak.

Öğrenciler Tünelde Hangi Derinliklere İnecekler?

 Öğrenciler, hazırlanan bu sergide; güneş sisteminin en küçük detaylarından nano teknolojilere, beynin sırlarla dolu dünyasından geleceğin ilaç tasarımlarına, insanın yaşama, öğrenme ve sosyal sistemlerinden füzyon teknolojisine kadar pek çok alanda geleceğin dünyası hakkında ipuçları alacaklar.

 Bilim Tüneli Sergisi’nde öğrenciler; büyüleyici bir deneyim yaşayacak, evren, madde, yaşam, karmaşıklık, beyin, sağlık, enerji ve toplum konularında gelecekte neler olacağını bugünden öğrenecekler.

Öğrenciler Bilim Tabanlı Öğrenmeyi Burada Yaşayacaklar

Sergi dünya çapında bilim ve teknolojiye daha fazla merak ve açıklık getirirken özellikle öğrencilere hitap ederek onları bilim tabanlı bir dalda kariyer yapmalarına teşvik edecek.

Bilim Tüneli, bilimin yeni neslini temsil ederek öğrencilere de bunu hissettirme olanağı ve bugünün basit araştırmaları ile birlikte yarının gerçeklerini kavrama imkânı sunacak. Çoğu içerik mükemmel bir etkileşim ile birlikte tümüyle dijital olarak sunulacak. Çoklu dokunuş (multi-touch) teknolojisi ve temassız ara yüzler gerçek ve sanal dünyanın bir araya gelişine tanık olacak Okyanus Lise öğrencileri, yeni gelişmeleri yakından takip edecekler.

Bilim Tüneli gezi takvimi için tıklayınız.


Haber
:
Serhat Ünsal
Editör
:
Mehmet KAPAN
Fotoğraf
:
GÖKAY BAKAR
Tarih
:
12 Aralık 2014, Cuma 10:06
Okunma
:
8.181 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları