Halkalı Okyanus Koleji, Anadolu Lisesi | Haber | Okyanus Anadolu Lisesi Öğrencileri Kariyer Kulüpleriyle Geleceğini Planlıyor
Okyanus Anadolu Lisesi Öğrencileri Kariyer Kulüpleriyle Geleceğini Planlıyor Okyanus Anadolu Lisesi Öğrencileri Kariyer Kulüpleriyle Geleceğini Planlıyor
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Halkalı Okyanus Anadolu Lisesi Sağlık ve Tıp Kariyer Kulübü öğrencileri, 09 Mart Çarşamba günü Rehber öğretmeni Serkan Pedük rehberliğinde, Medipol Üniversitesi Kavacık Kampüsü'ne akademik gezi düzenlediler.

Tanıtım koordinatörü Pınar Tuğçe Kavak tarafından karşılanan öğrenciler, üniversite kampüsünü gezmelerinin ardından bölüm amfisinde, üniversite bölüm tanıtımı, bursluluk ve öğrencilere sağlanan olanakların bilgisinin verilmesinin ardından öğrenciler soru sorarak Medipol Üniversitesi'ni tanımaya çalıştılar.

Programın devamında Eczacılık fakültesi öğretim üyesi Arş.Gör. Metin Uçar söz aldı. “Eczacılık bölümünün 5 yıl olduğunu, artık eczacılığın sadece eczane açan ve orada çalışan sisteminin geride kaldığını, hastane eczacılığı, klinik eczacılığın ön plana çıktığını” belirtti.

Tıp Fakültesinde "Her öğrenciye bir mikroskop"

Araştırma Görevlisi Metin Uçar’ın ardından Tıp fakültesi Arş.Gör. Neşe Ayşit söz aldı. “uygulanan müfredat ve ağırlıklı uygulama fırsatları ile öğrencilere yaşam boyu kendi kendine öğrenme becerisi kazandırılmaya çalışıldığını, salt bilgi aktarımından öte öğrencilerin eleştirel muhakeme yapabilecek düzeye eriştirilmeleri hedeflendiğini” belirten Neşe Ayşit sözlerini şöyle sürdürdü “öğrencilere beceri laboratuvarında yeterli imkanlar sunulmaktadır. Her öğrenciye bir mikroskop düşecek şekilde tasarlanmış olan mikroskopi laboratuvarı ve diğer uygulama laboratuvarlarında ilgili derslerin pratiklerini yapma imkanı vardır. Temel bilgi teknolojileri ve hazırlık sınıflarının bilgisayar destekli dil eğitimi (call) dersleri yine her öğrencinin ayrı bilgisayarı olan bilgisayar laboratuvarında veriliyor.” diyerek konuşmasını tamamladı.

Diş Hekimliği Fakültesinde “süreç tabanlı diş hekimliği eğitim modeli”

Diş Hekimliği Fakültesi öğretim görevlisi Arş.Gör. Umut Çakan ise kendi bölümü ile ilgili konuşmasında; “Fakültemizde süreç tabanlı diş hekimliği eğitim modeli uygulanmaktadır. Bu modelde bireyin doğumundan ölümüne kadar geçen süreçte diş hekimliğini ilgilendiren konular sistemli bir şekilde incelenmektedir. Eğitim modelimiz Avrupa Diş Hekimliği Eğitimi Birliğinin (ADEE) önerdiği ve Avrupa Birliği Ülkelerinde uygulamakta olan koşulları yerine getirmektedir. Bu yeni eğitim modelinin en önemli amacı öğrencilerimize araştırma ve kendi kendine öğrenme yeteneği kazandırmak ve yıl içi çalışma etkinliğini arttırmaktır” diyerek, konuşmasını tamamladı.

Bölüm tanıtımının ardından öğrencilere üniversite yemekhanesinde yemek ikram edildi. Yenilen yemekten sonra Okyanus Koleji öğrencileri üniversite tanıtım koordinatörü Pınar Tuğçe Kavak’a gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ederek topluca okullarına geri döndüler.


Haber
:
Şenay Çolak
Editör
:
Onca UĞURLU
Fotoğraf
:
Serkan Pedük
Tarih
:
11 Mart 2016, Cuma 22:08
Okunma
:
2.341 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları