Halkalı Okyanus Koleji, Anadolu Lisesi | Haber | Liseliler, "The Human Body " Sergisi'nde
Liseliler, "The Human Body " Sergisi'nde Liseliler, "The Human Body " Sergisi'nde
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
"The Human Body Exhibition" Sergisi'ni gezen Halkalı Okyanus Koleji Fen ve Anadolu Lisesi öğrencileri, insan vücüdunu gerçek örnekleriyle incelediler.

İstanbul Akvaryum'da Gforce Exhibitions tarafından düzenlenen "The Human Body" Sergisi'ni Halkalı Okyanus Koleji lise öğrencileri de gezdi.

İnsan Sergisi

20 Şubat 2014 Perşembe günü sergiyi gezen öğrenciler, özenle dizayn edilmiş 200 tane tam ve kısmi insan vücudu ve örneğini görme fırsatı elde ettiler.

İnsan vücudunun mucizesi ve işlevlerini yerine getirişi, derinin altında olup bitenler, eşsiz şekilde üç boyutlu görüntüyle sunuldu.

Örneklerin Hazırlanması

Bu örnekler Plastinasyon tekniğinin araştırma ve geliştirilmesiyle ilgilenen Dalian Biyoteknik Laboratuvarı’na bağışlandı. Plastinasyon süreciyle, insan dokusu, işlenmiş ve güçlendirilmiş sıvı silikon kauçuk kullanılarak kalıcı olarak korunuyor.

Kauçuklu, hücresel düzeyde korunan, kemik, kas, sinir, kan damarı ve organların karmaşıklığını gösteren bir örnek elde ediliyor. Tam vücut örneklerinin hazırlanması bir yıldan fazla sürüyor.

Gezi Kazanımları

İnsan vücudunu 9 farklı birimde görselleştiren sergi, öğrencilere hayatlarını değiştirecek ve bir daha göremeyecekleri bir yolculuğa çıkardı.

 

 


Haber
:
Mehmet HANÇER
Editör
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Tarih
:
20 Şubat 2014, Perşembe 09:29
Okunma
:
2.226 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları