Halkalı Okyanus Koleji, Anadolu Lisesi | Haber | Hukuk ve Psikoloji Kariyer Kulübü Öğrencileri Serkan PEDÜK Rehberliğinde Bilgi Üniversitesi "santralistanbul" Kampüsünü Gezdiler
Hukuk ve Psikoloji Kariyer Kulübü Öğrencileri Serkan PEDÜK Rehberliğinde Bilgi Üniversitesi "santralistanbul" Kampüsünü Gezdiler Hukuk ve Psikoloji Kariyer Kulübü Öğrencileri Serkan PEDÜK Rehberliğinde Bilgi Üniversitesi "santralistanbul" Kampüsünü Gezdiler
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Tanıtım Koordinatörü Yağmur Gül tarafından karşılanan öğrenciler, üniversite konferans salonunda Psikoloji Bölüm Başkanı Prof.Dr.Hale Bolak Boratav’ın psikoloji bölümünü tanıtıcı seminerine katıldılar.

Hale Bolak Boratav konuşmasında, “Psikolojinin insanın duygu, düşünce ve davranışlarını inceleyen bilim dalıdır ve bunu 3d ile ifade edebiliriz. Öğrencilerin, analitik ve sistematik düşünme becerisi, soru sorma, gözlem yapma, etkin iletişim, empati ve iç görü geliştirmeleri beklenmektedir.” Diyerek bölümün önemi üzerinde durdu. Konuşmasının devamında mezun olduktan sonra neler yapabileceklerini, okullarındaki eğitim programının neler olduğunu, öğretim kadrosu hakkında da bilgi verdi. Öğrencilerin sorularına yanıtlar da veren Prof.Dr.Hale Bolak Boratav, öğrencilere fırsat buldukça üniversitedeki derslere katılmalarını isteyerek konuşmasını tamamladı.

Verilen kısa bir aradan sonra öğrenciler Hukuk Fakültesi öğretim görevlisi Kerem Çelikboya ile bir araya geldiler.

Kerem Çelikboya konuşmasının başlangıcında hukukun neden başladığı ve nasıl oluştuğu üzerinde durdu.“İki kişinin olduğu yerde hukukun başlamakta, insanın-insanla ve insanın-devletle olan ilişkisini düzenleyen kurallar bütünüdür.” diyerek hukukun gelişim seyri üzerinde durdu.

Bilgi’de hukuk eğitiminin pratik süreçler üzerinden yürütüldüğü, hocaların gözetiminde klinik hukuk dersleriyle öğrenciyken deneyim kazanmaları sağlandığı ve karşılaştırmalı hukuk dersleri aracılığıyla da öğrencilerin yurt dışı bağlantılarını geliştirme gayreti içinde olduklarını belirtti. Öğrencilerinin sorularına da cevap veren Kerem Çelikboya sonrasında konuşmasını tamamladı.

Söyleşinin devamında tanıtım görevlisi Yağmur Gül,Bilgi Üniversitesinin vizyonu, bursluluk olanakları ve eğitim ile ilgili bilgilendirmede bulundu.

Kampüs alanını da  gezen öğrenciler, programın bitimiyle birlikte toplu olarak okullarına geri döndüler.


Haber
:
Merve Kalyoncu
Editör
:
Hüseyin ÜNSAL
Fotoğraf
:
Merve Kalyoncu
Tarih
:
24 Şubat 2018, Cumartesi 10:15
Okunma
:
1.052 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları