Halkalı Okyanus Koleji, Anadolu Lisesi | Haber | Halkalı Okyanus Lisesinde 'Oyun Tasarım Dünyası' Söyleşisi Yapıldı
Halkalı Okyanus Lisesinde 'Oyun Tasarım Dünyası' Söyleşisi Yapıldı Halkalı Okyanus Lisesinde 'Oyun Tasarım Dünyası' Söyleşisi Yapıldı
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
28 Kasım 2016 Pazartesi günü Halkalı Okyanus Anadolu Lisesi konferans salonunda, 12.sınıf öğrencilerinden Ataberk Ateş, Batuhan Canatar ve Avrasya Üniversitesi öğrencisi Onur Eyikul ile “Oyun Tasarım Dünyası” adlı söyleşi gerçekleştirildi.

Hayallerinin peşinden gidenler!

Okul müdürü Mehmet Hançerin açılış konuşmasını yaptığı söyleşide: “Öğrencilerinin genç yaşta hayallerinin peşinden gitmelerini, kişisel potansiyellerini açığa çıkarmada çaba göstermelerini takdirle karşıladığını” belirtip, başarılarının artarak devam etmesini temenni ederek, söyleşi için konuşmalarını yapmak üzere öğrencilerini sahneye davet etti.

Uyumlu bir ekip ruhuna sahip olmak.

İlk sözü alan Ataberk Ateş, dijital oyun dünyasına nasıl girdiklerini, hangi tecrübelerden geçtiklerini anlattı. Ateş,”4 yıl önce kurdukları amatör grupla kendi aralarında oyun tasarlamaya başladıklarını ilk oyunlarıyla yarışmaya katılıp fakat bir derece elde edemediklerini, fakat yılgınlığa düşmeden, sürekli uğraş içinde olduklarını böylelikle tecrübe kazandıklarını” belirti. Oyun tasarımı için nelerin gerektiğini de belirten Ataberk Ateş “bilginin önemi kadar, iyi ve uyumlu bir ekiple de yola çıkmakta gerekmektedir. Bu durum, çalışmanın hızlı ve verimli geçmesi için en önemli ilke” olduğunu konuşmasında belirtti. Ülkemizden ve dünyada bu alanla ilgili imkanları da belirterek ilgisi olan akranlarına bilgilerini aktardı. Son olarak geliştirdikleri oyunla iş piyasasına girme süreçlerini de anlatarak konuşmasını bitirdi.

Ataberk Ateş’ten sonra konuşmasını yapmak üzere ekibin bir diğer üyesi  Batuhan Canatar söz aldı. Canatar, ekibe “üç boyutlu modelleme” yaparak katkıda bulunduğunu, kendisinin de zaman ve sabırla tecrübe oluşturduğunu belirtti.

Son sözü ekibin bir diğer üyesi olan Onur Eyikul aldı. Eyikul, konuşmasında dijital oyun tasarımında iş pozisyonları hakkında bilgi verdi.

Konuşmaların sonunda öğrenci arkadaşlarının sorularını da yanıtlayan öğrencilerimiz, okul müdürü Mehmet Hançer, Müdür Yrd. Nurcan Aşkın, Rehber öğretmen Serkan Pedük ve tüm öğretmenlerine teşekkür ederek söyleşiyi tamamladılar.


Haber
:
Sena Akdemir
Editör
:
Fırat TUMBUL
Fotoğraf
:
Sena Akdemir
Tarih
:
05 Aralık 2016, Pazartesi 14:57
Okunma
:
1.473 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları