Halkalı Okyanus Koleji, Anadolu Lisesi | Haber | Halkalı Okyanus Lisesi 'Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Müze Kütüphanesini' Ziyaret Etti
Halkalı Okyanus Lisesi 'Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Müze Kütüphanesini' Ziyaret Etti Halkalı Okyanus Lisesi 'Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Müze Kütüphanesini' Ziyaret Etti
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
11-C sınıfı öğrencileri 6 Aralık 2016 Salı günü Gülhane Parkı’nda yaptıkları kahvaltının ardından, 11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı müfredat gezileri kapsamında yine Gülhane Parkı’nda bulunan müzeleri gezdi.

İlk olarak Ahmet Hamdi Tanpınar Müze Kütüphanesi’ne gidildi. Kütüphane görevlisi eşliğinde müzeyi gezen öğrencilerimiz, 1000’i aşkın farklı yazar ve 8321 farklı eserle buluştu. Öğrencilerimiz, 7321’i edebiyat konulu olan bu eserlerin dışında 33 yazarımızın özel eşyaları (daktilo, gözlük, kalem…) ve özel belgelerine dokunarak onları hissetme olanağı da buldular.

Daha sonra İslam Bilim ve Teknoloji Müzesi’ne geçen öğrenciler Astronomi, Sağlık Bilimleri, Savaş Aletleri, Madenler gibi pek çok bölümü gezerek geçmişten günümüze bilim ve teknolojideki gelişmeyi görmüş oldular. 

Öğrenciler keyif aldıkları geziden müze gezme kültürü ile ayrıldılar.

 


Haber
:
Sena Akdemir
Editör
:
Fırat TUMBUL
Fotoğraf
:
Sena Akdemir
Tarih
:
09 Aralık 2016, Cuma 17:21
Okunma
:
1.715 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları