Halkalı Okyanus Koleji, Anadolu Lisesi | Haber | Halkalı Okyanus Lise Öğrencileri Aşiyan Gezisinde
Halkalı Okyanus Lise Öğrencileri Aşiyan Gezisinde Halkalı Okyanus Lise Öğrencileri Aşiyan Gezisinde
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Halkalı Okyanus Koleji Lise 11. sınıf öğrencileri 8 Nisan 2015 Çarşamba günü Tevfik Fikret’in “Aşiyan” adını verdiği evine giderek edebiyat dolu bir gün geçirdiler.

Müzelerin öğrencilerin yaratıcılık becerisini desteklemesi, katılımcı ve kalıcı öğrenmenin gerçekleşmesinde ne kadar büyük bir payının olduğunu bilen Okyanus Kolejleri'nde  Servet-i Fünun döneminin en önemli sanatçılarından Tevfik Fikret “Aşiyan” adını verdiği evinde anlatıldı.

Öğrenciler Türkiye’de Batılı sanat anlayışının yerleşmesinde etkili olan Tevfik Fikret’in evini rehber eşliğinde gezerek evde dönemin genel özelliklerini yansıtan fotoğraf ve tablolardan dönemin siyasi, sosyal, ekonomik, psikolojik ve edebi havasını yakından görme fırsatı buldular. Köşkün her noktasını özenle döşeyen Tevfik Fikret on yılını edebiyat çevresinden samimi olduğu arkadaşlarıyla bu köşkte geçirmişti. Öğrenciler Tevfik Fikret'in arkadaşlarından Ahmet İhsan TOKGÖZ ve Abdülhak Hamit TARHAN, Recaizade Mahmut EKREM gibi pek çok Tanzimat Edebiyatı sanatçılarını da tanıma fırsatı buldular.


Haber
:
TÜLİN BERFİN ERİNÇ
Editör
:
Mehmet KAPAN
Fotoğraf
:
Sibel Karadağ
Tarih
:
22 Nisan 2015, Çarşamba 22:57
Okunma
:
1.870 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları