Halkalı Okyanus Koleji, Anadolu Lisesi | Haber | Halkalı Okyanus Kolejinde Bir İlk Daha Gerçekleşti
Halkalı Okyanus Kolejinde Bir İlk Daha Gerçekleşti Halkalı Okyanus Kolejinde Bir İlk Daha Gerçekleşti
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
''An'lara Tutunmak'' temalı TedX Konuşmacıları Sevil Atasoy, Serdar Vatansever, Simay Dinç, İnci Kadribegiç çok değerli tecrübelerini katılımcılar ile paylaştı.

14 Şubat Çarşamba günü Okyanus Koleji Halkalı Kampüsü Konferans Salon'unda gerçekleştirilen "An'lara Tutunmak" temalı Tedx konferansında konuşmacılar hayatlarına yön veren an'ları katılımcılar ile patlaştı. 

Atasoy, şunları kaydetti:

       "Ne kadar zamanda gözümüzü açıp kapatıyorsanız derseniz, 'göz açıp kapama 0-3 ila 0-4 saniye sürüyor.' 1 dakika içinde de kaç defa gözümüzü açıp kapattığımızı biliyoruz. En az 5 defa, gözümüze bir şey kaçmadığı takdirde. 60 yılda 1 ve 1.5 milyar kez gözümüzü açıp kapatıyoruz. Bunlar arasında benim yaşamımda 10 kez göz açıp kapatıncaya kadar geçen, 10 an var. Ajda Pekkan'ın 'Bir anda değişti dünyam' dediği şarkısı var. Bu mutlaka ilk bakışta aşktı. Benimkisi sadece ilk bakışta aşklarla ilgili değil, sadece meslek yaşamımla ilgili kendi kariyerimle ilgili 10 an. Bugün onları sizlerle paylaşmak istiyorum. Bir anın ne kadar önemli olduğunu, insanın hayatını nasıl değiştirebildiğini görmek için ilginç örnek düşünüyorum."

"Müziği duyamayanlar dans edenleri deli zanneder"

Uzman Klinik Psikolog Serdar Vatansever, enstrüman çalmanın beyin lobları arasındaki aktivasyon ve senkronizasyonu sağlayarak depresyon üzerine etkilerini azaltabilecek 'psiko-drum' projesini geliştirdiğini söyledi. İşte o an başlıklı bir konuşma yapmak istediğini dile getiren Vatansever, şöyle konuştu:

       "İnsanlar hayatlarında yükselmek için hep bir şans arıyorlar. O anı arıyorlar. O an aslında sizin algılayabildiğiniz kadar var. Kendini şansız olarak değerlendiren insanlar vardır ya, 'Biz hayatımızda doğru yerde doğru zamanlarda doğru insanlarla birlikte olmadık. İşte ben de aslında çabanın şansı sevdiğinden bahsetmek istiyorum. Anları kendimiz yaratabiliriz. İnsan hayatında belli kırılma noktaları var. Seanslarımı devam ettirirken de görüyorum. Müziği duyamayanlar dans edenleri deli zanneder. Siz de kendi anlarınızı algılayabilmeniz için biraz farklı olmanız, yani biraz deli olmanız lazım." 

Women in Games'in Kurucusu ve Oyun yapımcısı Simay Dinç, anıların hareket ettiğini dile getirdi. Dinç, 15-16 yaşlarında herkesin hangi mesleği seçeceğiyle ilgili bir boşlukta olduğunu hatırlatarak, şu açıklamalarda bulundu:

      "Eğer kara deliğin içine ergenlik zamanında, öğrenilmiş çaresizlikleri çekerseniz, sizden çok emin şekilde babanıza güvenirseniz, 'ne istersem okurum, nasıl olsa babamın şirketinde çalışırım' derseniz. Eğer sizi daha ne olacağınızı bilmeden, hangi mesleği seçeceğinizi bilmeden öğrenilmiş çaresizlikle baş başa bırakan insanlarla bir arada olursanız, bu kara delikten çıkamazsınız. Şimdi 15 yaşında bana, '15 yıl sonra oyun yapımcısı olarak sahneye çıkacaksınız.' deselerdi. Asla inanamazdım. Ne olduğunu bilemezdim. Gelecekte de yeni yeni meslekler çıkacak. Peki siz bu kara deliğin içinde nasıl yolunuzu bulacaksınız. Anı yaşamak propagandasından daha çok en önemli şey şu; Geçmişi şimdiyle tasarlamak, geçmişi şimdi gelecek için tasarlamak."    

       2012 Nobel Fizyoloji ödüllü Dr. Shinya Yamakana’nın kurucusu olduğu (CIRA)-Kyoto Üniversitesinde kök hücre araştırma staj programına kabul edilen ilk Türk olan İnci Kadribegiç, başarısında etkili en önemli anları öğrencilerle paylaştı.

Öğrencilerimizden Sude Akgündoğdu, etkinliği tamamen öğrencilerin gerçekleştirdiğini söyledi. Geçen sene Tedx etkinliğinin hazırlıklarına başladıklarını dile getiren Akgündoğdu, önce Ted'in ne olduğuyla ilgili araştırma yaptıklarını ve bu zenginliği okula nasıl getirebilecekleriyle ilgili çalışmalar gerçekleştirdiklerini aktardı. Akgündoğdu şunları söyledi:

       "Tedx bir lisans ve bu lisansa başvurduk ve kabul aldık. Böylece hikayemiz başlamış oldu. Hedef kitlemiz olan lise öğrencilerimize nasıl katkı yapabiliriz diye, yola çıkınca. En iyi temanın 'An’lara Tutunmak' olduğunu fark ettik. Çünkü hem umut aşılayan hem de ufuklarını genişleten bir tema. Böylece bu tema için en iyi kim konuşma yapabilir diye düşündüğümüzde, isimleri belirledik. Belirlediğimiz konuşmacılarla tek tek iletişime geçtik. Öğrencilerin her şeyi yönettiği her alanda ve adımda bizzat orada oldukları bir organizasyon oldu Tedx meyvemizi bugün almış olduk. Böyle büyük ve uluslararası niteliğe sahip konferans, ciddi sorumluluk getiren bir etkinlik. Hepimiz 17-18 yaşlarındayız, aldığımız büyük bir sorumluluktu. Ekip çalışmamızı öğrenmemiz de bizim için artı bir gelişme oldu. Bu etkinliğin bize kattığı ekip çalışması, motivasyon tabii ki bizi güzel yerlere taşıyacaktır."


Haber
:
Merve Kalyoncu
Editör
:
Hüseyin ÜNSAL
Fotoğraf
:
Merve Kalyoncu
Tarih
:
17 Şubat 2018, Cumartesi 16:44
Okunma
:
952 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları