Halkalı Okyanus Koleji, Anadolu Lisesi | Haber | Halkalı Okyanus Koleji Çanakkale Zaferi'nin 101.Yılını Şehitlerini Anarak Kutladı
Halkalı Okyanus Koleji Çanakkale Zaferi'nin 101.Yılını Şehitlerini Anarak Kutladı Halkalı Okyanus Koleji Çanakkale Zaferi'nin 101.Yılını Şehitlerini Anarak Kutladı
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Halkalı Okyanus Koleji İdarecileri, Öğretmenleri ve Öğrencileri ile Birlikte 18 Mart Çanakkale Zaferini Coşkulu Bir Törenle Kutlayıp, Şehitlerini Andı.

ÖVÜN ‘’EY ÇANAKKALE’’ ÖVÜN CİHAN DURDUKÇA ÖVÜN!

Halkalı Okyanus Koleji, Tarih Öğretmeni Filiz Eryiğit Karabat, Coğrafya Öğretmeni Nuray Kırca, Felsefe Öğretmeni Nükte Mete, Almanca öğretmeni Cenk Özseven ve lise öğrencileri tarafından gerek şanlı tarihimizde gerekse dünya tarihinde önemli bir yere sahip olan Çanakkale Zaferi’nin101. yılını kutlamak ve şehitlerimizi anmak üzere düzenlenen programda duygulu anlar yaşandı. İzleyenlerin 101 yıl öncesine yolculuk yapmasını sağlayan programda, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz zaman zaman gözyaşlarına engel olamadılar.

Saygı Duruşu ve İstiklâl Marşı ile başlayan programımız, lise müdürü Mehmet Hançer'in konuşması ile başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşma ise Tarih Öğretmeni Filiz Eryiğit Karabat tarafından yapıldı.

“Bu vatan kimin” adlı şiir 7-A sınıfından Elif Sude Işıklar, “Destan” adlı kendi yazdığı şiir ile Yaren İnanlı, Mehmet Akif Ersoy un Çanakkale şehitlerine adlı şiiri ise 9-B sınıfından Fatih Boyraz, 10-A sınıfından Furkan Yenici ve 11 fen sınıfından Mustafa Kaan Akın tarafından okunmuştur.

Çanakkale cephesinden yazılan, Bir vasiyet hükmünde de olan mektuplar, şehit askerlerin yakınlarına son seslenişleridir. Bu mektuplarda hep ümit, hep asker olmanın, vatan için savaşmanın haklı gururu vardır. İki şehit mektubu 9-C sınıfından Alperen Çam, 10-C sınıfından Ali Can Bayram tarafından okunmuştur.

Çanakkale Zaferi, Türk askerinin ruh kudretini gösteren şayanı hayret ve tebrik misalidir. Emin olmalısınız ki, Çanakkale Muharebelerini kazandıran bu yüksek ruhtur.” Bu ruh ile 9. ve 10.sınıflarımız tarafından ‘’ Çanakkale Destanı’’ adlı Oratoryo İstiklâl Marşımızın da bir dörtlüğü ile seslendirilmiştir.

NE OLMUŞTU?

16 subaya, 250 kadar askere ne olmuştu? Dev bulut ne var ne yoksa her şeyi vakumlamış ve yükünü alan bir uçak gibi yavaş yavaş bölgeden uzaklaşarak, şaşkın bakışlar arasından gözlerden kaybolmuştu Sisin yuttuğu askerleri daha sonra ne gören oldu ne de duyan. Önce Norfolk alayının esrarengiz bir şekilde kaybolmasını anlatan video ve Çanakkale savaş görüntülerini içeren slayt izlenmiştir. Daha sonra da Atatürk’ün Anzak askerlerinin annelerine yazdığı mektubun İngilizcesi 9/C sınıfından Eren BAŞLAR, Türkçe'sini ise 10/C sınıfından Başak Öz tarafından seslendirilmiştir.

Müzik öğretmenlerimiz Gökçe BAKA ve İhsan YILMAZ’IN hazırlamış olduğu okul korosu, solo ve koro türkülerle Çanakkale Destanını izleyicilere hissettirmiştir.

Almanca öğretmeni Ceng Özseven’nin kurgusunu düzenlediği, Tarih Öğretmeni Filiz Eryiğit Karabat, Coğrafya Öğretmeni Nuray Kırca, Felsefe Öğretmeni Nükte Mete ve lise öğrencilerininde emekleriyle ‘’15’liler askere gidiyor’’adlı tiyatro sergilenmiştir.

Tarihimizdeki her savaşın, her muharebenin ayrı bir önemi ve bizim için manevi bir değeri vardır. Fakat hepimiz tarafından bilineceği üzere Çanakkale Savaşları başlangıcı, gelişimi ve sonuçları ile dünyada var olan başka milletler tarafından bile unutulamayan savaş özelliği göstermiştir. Programın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.


Haber
:
Şenay Çolak
Editör
:
Kuzey Kayahan SARAN
Fotoğraf
:
Şenay Çolak
Tarih
:
22 Mart 2016, Salı 15:15
Okunma
:
3.942 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları