Halkalı Okyanus Koleji, Anadolu Lisesi | Haber | Halkalı Okyanus Koleji Anadolu Lisesi Öğrencileri Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü'nde
Halkalı Okyanus Koleji Anadolu Lisesi Öğrencileri Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü'nde Halkalı Okyanus Koleji Anadolu Lisesi Öğrencileri Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü'nde
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Halkalı Okyanus Anadolu Lisesi 11.sınıf ve Mühendislik Kariyer Kulübü öğrencileri 30 Aralık 2015 Çarşamba günü okul rehber öğretmen Serkan Pedük gözetiminde Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü'ne gezi düzenlediler.

Üniversite Halkla İlişkiler birimi tanıtım görevlilerinin, üniversite bölüm tanıtımı, öğrencilere sağlanan olanakların bilgisinin verilmesinin ardından kampüs gezisi yapılarak öğrencilerin üniversite hakkında bilgi sahibi olmaları sağlandı. Kampüsün büyüklüğü, tarihi doku ile iç içe olması ve yeşil alanların çokluğu öğrencilerin ilgisini çekti.

Ardından Mühendislik fakültesi Elektrik mühendisliği bölümü ziyaret edilerek, bölüm öğretim görevlisi Yrd.Doç. Dr. Arif Karataş öğrencilere elektrik mühendisliği ile ilgili sunum gerçekleştirdi. Öğrencilere mesleki alan, sektör durumu ve kariyer gelişimi ile ilgili bilgi veren Karataş:

“Elektrik Enerjisi yazılım, üretim, dağıtım ve tüketim boyutuyla birlikte düşünülmesi gerekmektedir. Bölüm öğrencileri mezun olmadan bir iş yapabilecek potansiyele ulaşmaları mezuniyet sonrası iş yaşamında kolaylık sağlayacaktır. Bu ve benzer alanlarda çalışabilirler fakat donanımlı olmaları ve kendilerine güvenmeleri, yapabileceklerine inanmaları mesleki yaşamlarında önemli kriterlerdir.”dedi. Öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Karataş, Okyanus Koleji Anadolu Lisesi'nin Kariyer Kulüpleri çalışmasının önemli bir çalışma olduğunu belirtti.

Karataş’a teşekkürlerini ileten öğrenciler, toplu olarak fotoğraf çektirdikten sonra okullarına geri döndüler.


Haber
:
Şenay Çolak
Editör
:
Onca UĞURLU
Fotoğraf
:
Serkan Pedük
Tarih
:
08 Ocak 2016, Cuma 21:39
Okunma
:
2.335 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları