Halkalı Okyanus Koleji, Anadolu Lisesi | Haber | Halkalı Okyanus Koleji Anadolu Lisesi'nde Veli Bilgilendirme Semineri Yapıldı
Halkalı Okyanus Koleji Anadolu Lisesi'nde Veli Bilgilendirme Semineri Yapıldı Halkalı Okyanus Koleji Anadolu Lisesi'nde Veli Bilgilendirme Semineri Yapıldı
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
23 Şubat 2016 Salı günü Halkalı Okyanus Anadolu Lisesi konferans salonunda, Okul müdürü Mehmet Hançer ve Rehber öğretmen Serkan Pedük tarafından, 10. Sınıf velilerine yönelik, ders ve alan seçimi sunumu gerçekleştirildi.

Rehber öğretmen Serkan Pedük, ders seçiminin; öğrencinin ilgi, istek ve yetenekleri ışığında yaptığı bir tercih olduğunu; lisede en uygun alana yönelmek, bireyin en uygun yükseköğretim programlarına ve daha güvenli bir geleceğe ulaşması anlamına geldiğini söyledi.

Ders seçiminin amacı, önemi, Okyanus Anadolu Lisesi'nin meslek seçiminde hangi verilerden yararlandığına dair bilgileri de aktaran Serkan Pedük, okulumuzda Mapp Destekli Kariyer kulüplerinin öğrencilerin alan seçiminde önemli bir işlev sağladığını, meslek seçiminin de temelini oluşturan ders seçiminin içerdiği mesleklerin iyi tanınması gerektiği, üniversite gezilerinin ve konferansların da,  öğrencilerin bu ihtiyaçlarına önemli bir katkı sağladığını da belirterek konuşmasını tamamladı.

Okul müdürü Mehmet Hançer ise konuşmasında; “alan seçiminde branş öğretmenlerinin gözlemleri, mapp analizi,  veli ve öğrencinin görüşlerinin birlikte değerlendirilerek gerçekçi seçimlerin yapılmasını, üniversitelerde hangi bölümlerin hangi ders grubuna kaynaklık ettiğinin bilinmesinin yararlı olduğunu” belirtti.

Velilerin sorularını da cevaplayan Okul müdürü Mehmet Hançer, katılan tüm velilere teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

Programın sonunda sınıf rehber öğretmenleri, öğrenci velilerinin ders seçim dilekçelerini, teslim aldılar.


Haber
:
Şenay Çolak
Editör
:
Onca UĞURLU
Fotoğraf
:
Şenay Çolak
Tarih
:
26 Şubat 2016, Cuma 13:10
Okunma
:
1.705 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları