Halkalı Okyanus Koleji, Anadolu Lisesi | Haber | Halkalı Okyanus Anadolu Lisesinde Seçim Heyecanı Yaşandı
Halkalı Okyanus Anadolu Lisesinde Seçim Heyecanı Yaşandı Halkalı Okyanus Anadolu Lisesinde Seçim Heyecanı Yaşandı
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Lise Öğrencilerimiz Sandık Başkanlarını Seçmek Üzere Sandık Başına Geçti

Demokrasi Eğitimi Projesi kapsamında yürütülen bu çalışmanın amaçları; öğrencilere demokrasi kültürünü kazandırmak, bireysel hak ve sorumluluklarını öğretmek, toplumsal ve insani değerleri fark etmelerini sağlamak, ortak hukuk kurallarının gerekliliğini kabul etmek, toplumsal gelişmelere duyarlı olmayı, barış içerisinde çözümler üretme, farklı kültürleri tanıma ve onlara hoşgörü ile yaklaşmaktır.

21. Yüzyılın yetkinliklerini öğrencilerine kazandırmayı amaçlayan Okyanus Koleji;

Demokrasi Eğitimi Projesini öğrencilerinin bireysel gelişimi için fırsat olarak görüyor. Öğretim yılı boyunca aktif olan Öğrenci Meclisi çalışmalarında öğrenciler; iletişim, işbirliği, ekip çalışması, organizasyon, sunum, yönetim, liderlik, sosyal girişimcilik, planlama, topluma fayda sağlama ve gönüllülük gibi yaşantılarını ve kariyerlerini zenginleştirecek deneyimler kazanmaktadır.

Seçim sürecinin tamamı, Okul Müdürü Mehmet Hançer ve Okul Rehber Öğretmeni Serkan Pedük'ün gözetiminde, öğrencilerimizden oluşan  seçim ve sandık kurulları tarafından yürütüldü. Geçtiğimiz hafta her bir sınıf, öncelikle öğrenci meclisinde kendilerini temsil edecek sınıf temsilcisini seçti. Bu sınıf temsilcilerinden oluşan meclise, başkanın belirlenmesi için bütün öğrenciler sandık başına giderek, gizlilik esasında oy kullandı.

4 Ekim Salı günü yapılan seçimlerde Öğrencilerimizden Mehmet Umut Beşirli, Özlem Özçelik Seçim Kurulunda;

Mervenur Ay, Başak Öz, Hazal Kalaycı ise Sandık Kurulunda  görev aldılar.

Okulumuzun Öğrenci Meclis başkanlığına aday olan öğrencilerimiz : Gaye Neva Sezer, Gökay Mert Karagöz, Yaren İnanlı'dan oluştu.

Açık yapılan oy sayımı sonrasında 57 oy alan Yaren İnanlı 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Okul Meclis Başkanı oldu. İkinci, Gökay Mert Karagöz : 52; üçüncü olan Gaye Neva Sezer ise 49 Oy aldılar.


Haber
:
Sena Akdemir
Editör
:
Fırat TUMBUL
Tarih
:
07 Ekim 2016, Cuma 10:40
Okunma
:
1.625 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları