Halkalı Okyanus Koleji, Anadolu Lisesi | Haber | Halkalı Okyanus Anadolu Lisesi Özyeğin Üniversitesinde
Halkalı Okyanus Anadolu Lisesi Özyeğin Üniversitesinde Halkalı Okyanus Anadolu Lisesi Özyeğin Üniversitesinde
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
14 Nisan Perşembe Günü Halkalı Okyanus Anadolu Lisesi Havacılık Kariyer Kulübü öğrencileri, Rehber Öğretmen Serkan Pedük Rehberliğinde Özyeğin Üniversitesine Gezi Düzenlediler.

Tanıtım koordinatörü Süha Soydan tarafından karşılanan öğrencilere öncelikle; üniversite bölüm tanıtımı, bursluluk,  barınma ve öğrencilere sağlanan olanakların bilgisinin verilmesinin ardından öğrenciler soru sorarak Özyeğin Üniversitesini tanımaya çalıştılar.

Programın devamında Pilot eğitimi lisan programı öğretim görevlisi Yrd.Doç.Dr. Çağlar Üçler, öğrencilere sivil havacılık ve pilotluk bölümüyle ilgili bilgilendirmede bulundu.

Yrd.Doç.Dr. Çağlar Üçler Konuşmasında:“Bölümümüzde, İngilizce Hazırlık Programını başarı ile tamamlayan öğrencilerinin, 4 yıllık Pilot Eğitimi Lisans Programına başlayabileceklerini, akademik dersler ve Pilot Eğitimi Teorik Yer Derslerini, Özyeğin Üniversitesi Pilot Eğitimi Bölümü tarafından; uçuş eğitimleri ise imzalanan Eğitim İşbirliği Protokolü çerçevesinde, AYJET Anadolu Yıldızları Uçuş Okulu tarafından verileceğini ve  mezunlarımız, Lisans Diploması ile birlikte SHGM’den Havayolu Nakliye Pilotu Lisansı (ATP-A) almaya hak kazanacaklardır.“ dedi.
            

PİLOTLUKTA EN HASSAS NOKTA SAĞLIKTIR
“Kayıt yaptıracak adayların, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından yetkilendirilen havacılık tıp merkezleri tarafından düzenlenmiş, geçerli birinci sınıf sağlık sertifikası (Class-1) ve sağlık sertifikasında tek pilota sertifikalı uçaklarda, sorumlu pilot olarak uçmasına engel kısıtlama bulunmadığını belirten sağlık raporu getirmeleri şart olduğunu” belirten Yrd.Doç.Dr. Çağlar Üçler, Öğrencilerin sorularına da cevap vererek konuşmasını tamamladı.

HAVALI ÖĞRENCİLERİMİZLE OKYANUS UÇUYOR!

Havacılık Kariyer kulübü öğrencileri söyleşinin ardından, üniversite bünyesindeki simülatör merkezini gezerek, burada neredeyse bir Uçağın kokpitiyle birebir aynı sistemlere sahip bir kabinden oluşan simülatörde öğrenciler hayallerini kurdukları pilotluğun ilk deneyimini simülatif olarak yaşadılar.

Kampüs gezisiyle devam eden program sonunda, öğrenciler toplu olarak okullarına geri döndüler.


Haber
:
Şenay Çolak
Editör
:
Kuzey Kayahan SARAN
Fotoğraf
:
Şenay Çolak
Tarih
:
18 Nisan 2016, Pazartesi 12:08
Okunma
:
1.858 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları